DİYARBEKİRSPOR VE YENİ ORDUSPOR BİR PUANA RAZI OLDU.

Diyarbekirspor deplasmanda ligin idealı güçlü takımlarından Yeni Orduspor’la 1-1 berabere kaldı.Karışık bir lig takımların puanları birbirine çok yakın. Bir galibiyetle lider oluyorsun. Bir yenilgi veya beraberlikle beşinci sıraya geriliye biliyorsun.

Öyle karmaşık bir gurup ki sekiz takımın şampiyon’lukta ideası var. Her hafta lider değişiyor Çok istikrarsız bir gurup kimin kimi yeneceği hiç belli olmuyor. Bu grupta üst sıralarda 7 takım bir  üst lige çıkmak için son viraja girdiler.Kıyasıya çetin ve zorlu bir yarış  olacak. Az puan kaybeden şampiyonluk ipini göğüsleyecek gibi görünüyor. 

  Diyarbekirsporun deplasman karnesi daha iyi oynadığı 11 maçta 5 galibiyet 4 beraberlik 2 yenilgi alarak 19 puan topladı daha çok gol atmış 16 gol iç sahada ise 17 puan toplamış iki kez yenilmiş iki kez berabere kalmış. Attığı gol sayısı on bir

   Diyarbekirspor bu kez çok inançlı ligi lider bitirecek gücü kapasitesi var. Takım’daki ortam futbolcuların uyumu bu işte çok etkili olacaktır. Bu maçtan sonra kalan maçlar final havasında geçecektir.

  Ne kadar az puan kaybederse o kadar hedefe yakın olur. Aslında üç puan olsaydı daha iyi olacaktı. Olsun güçlü rakiplerini yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Bu büyük avantaj sonraki maçlarda çok değer kazanacak.

                                                                                     

   Play off Diyarbakır takımlarına gelmiyor En mantıklısı takımın ligi lider bitirerek bir üst lige çıkmasıdır. Geçmiş dönemlerde Diyarbakır takımlarını oynadığı bütün play off final maçlarına hep boynu bükük ayrılması da çok ilginçtir.

  Kentimizin diğer takımı Amedspor evinde oynadığı maçta ligin dibine demir atan ve 2.yarıya ara transferde yaptığı takviyelerle çıkan Tuzlaspor’la berabere kalarak düşüşünü sürdürdü.

 Sezon başından beri özelikle evindeki maçlarda çok puan kaybetti eski gücünden çok uzak Hedefi yok. Ligi orta sıralarda bitirebilir. Bu sezon ki en büyük kazancı alt yapıdan A  takım kadrosuna kattığı futbolcularının bu sezon deneyim ve tecrübe kazanması olacaktır.

 

   Kentimizin  genç bir nüfus yapısı var. Sportif alanlarda futbol'da çok geri,de kaldık. Geçmiş yıllarda Türkiye’nin gündeminde sürekli olan bir  Diyarbakır şehri vardı.Bir Diyarbakırspor’u  vardı . Ve kent’e büyük heyecan ve renk katıyordu Şimdi ne oldu, kent takımını bitirmek bazılarının ekmeğine yağ sürdü Gençlik kahve köşelerinde sürünüyor.

Bu gençleri kahve ortamına çekmek mi doğru yoksa spor alanlarına yazık 2 milyonda fazla nüfusu olan bir şehiriz. Takımlarımızın durumu bulundukları ortam içler acısı kimse Sorumluluk alıp sahiplenmiyor.sporda karate dalının dışında bir başarı yok kimse kimseyi kandırmasın

Sezon başından beri özelikle evindeki maçlarda çok puan kaybetti Hedefi yok ligi orta sıralarda bitirebilir. Bu sezon ki en büyük kazancı alt yapıdan A  takım kadrosuna kattığı futbolcularının bu sezon deneyim ve tecrübe kazanması olacaktır.