Görüş Bildir

TARAFTARIN SESİ

ÇINAR'DA YAŞANANLAR!

Haftasonu, Diyarbakırspor ile Çınar Belediyespor karşılaşması vardı.. Maç, ev sahibinin 3-2'lik üstünlüğüyle souçlandı.. Maçla alakalı, konuşulması gereken, sokardan çok, hakemlerin sahada verdikleri karar ve tabi ki tribünlerdeki "şiddet" terörü diyebileceğim, olaylar!.. Bunların konuşulması gerekir..

Diyarbakırspor "isim" açısından farklı bir kulvara sabip.. Onun için de, "efsane" takım deniliyor.. Çünkü, geçmişi ve varlık dereceyi, bu kentin tüm katmanlarıyla, temsiliyet almış bir takım… Yani, Diyarbakırspor "ayrıcalığı" var dersek yerinde olur..

Sahadaki sert futbol, hakemlerin ev sahibi takıma dair "göz yumma" halleri, tribündeki "agresiflik" bir bütünlük içerisinde, değerlendirdiğimizde; "hiçte yakışmayan" bir tablonun, çıktığını söyleyebilirim.. Ki bu konuda da, şu bu demiyorum; "herkesi kınıyorum"…

Çünkü, ne misafirperverliğe, ne futbol ahlakına, ne spor kültürüne ne de bu şehrin temel değerleriyle; "örtüşen" olmadığı gibi, kabul edici de değildir..

Ne sahada ne tribün’de olmaması gereken olaylardır. Sonuçta aynı şehirde yaşıyoruz, aynı havayı teneffüs ediyoruz tabi ki Diyarbakırspor bu şehrin en köklü bir kulübüdür..

Çınar Belediyespor da bizim şehrimizin bir takımıdır.

Bu şehirde sportif başarı yapacak gücü olan tek takım Diyarbakırspordur..  Sonuçta kazanan bir taraf olacak önemli olan saha içindeki futbolcuların ve tarafların tahrik etmeden daha yapıcı olması gerekir bu tür olaylar şehrimize zarar vermektedir.

Hakemlere gelince maçtan çok verdikleri yanlış kararlarla gündemde kaldılar  Diyarbakırspor futbolcularına gösterdiği sarı ve kırmızı   kartlarla verdikleri yanlı korkak kararlar… Geçerli saymadıkları gol, vermedikleri penaltıyla  Diyarbakırsporu bir ölçüde, sindirmeye çalışılırken, aslında futbol katledildi.. Geçmiş maçlarda  sicili pek ak olmayan hakemin böyle önemli bir maçta görevlendirilmesi de manidardır…

Maçların önemine binaen profesyonel  hakemlerin görevlendirilmesi daha sağlıklı olur. Hiçbir takım hiçbir taraftar zarar görmeden dostluk içinde böyle maçlar geçer.  Kesinlikle spor’da  şiddet ve hakem hataları olmaması gerekir.


Bu Makale 516 kere okunmuştur.