DİYARBEKİRSPOR DOĞRU YAPILANMALI

       Diyarberkirspor bu yıl yine play of ta istediğini alamadı ve bir üst lige çıkmanın sevincini kentine yaşatamadı.Her yıl yapılan aynı hatalar bir türlü takımı istediği seviyeye getiremedi Ligde oynadığı maçlarda istikrarsız bir çizgi çizen ve her yıl play of oynayan bir takım görüntüsünde oldu.

Sezon başında iyi ve akılı transferle yapsa  bu bölgenin çocuklarını alıp oynatsa sahip çıksa daha çok verim alır.  Seçme yapıp ta  tecrübesiz adamları toplamak  zaman kaybıdır. Yaptığınız seçmeler  alt yapı için olmalıdır.

Uzun vadede olan işlerdir .

 Gençleri bir araya getirip her yıl 2 tanesini a takıma kazandırmak önemlidir eğer bu yapılmazsa alt yapıdan sporcu a takıma kazandırılmazsa alt yapının bir önemi kalmaz .

Alt yapı yarış yeri değildir alt yapı eğitim yuvasıdır.Eğer başarı şampiyonluk istiyorsak  her bölgeyi tarayıp kaliteli bölge çocuklarına bu formayı giyme fırsatı vereceksin bölgedeki gençlere güveneceksin sahip çıkacaksın Bu 3.lig 2.lig 1.lig de olabilir Gurbetçi olabilir Karadenizli Marmara bölgesi  sporculardan hayır gelmez .

Bunların örneklerini son final maçlarında  gördük Of spor Trabzon  bölgesindeki yerli oyuncuları ile finale çıkarken biz ne yaptık Trabzon of spora karşı Trabzon ve Rizeli sporcularla karışık bir takımla  çıktık ne oldu Duygusallık öne çıktı kaybettik.

Eğer o gün takımda 2-3 tane Diyarbakırlı biraz da güney doğu ve bölge sporcuları çoğunlukta olsaydı o gün bir üst lige çıkardık.Favori bizdik of genç bir takımla bizi yendi..

Günümüzde futbol koşan genç fizik gücü yüksek takımlarla daha çok oynanıyor Türkiye de daha önce alt yapı gençlere önem veren çok takım vardı buna Galatasaray ın UEFA şampiyonu olmasındaki alt yapıdan gelen oyuncuların etkeni ve katığı katkıyı çok iyi biliyoruz .Şimdi bu işi yapan takım sayısı parmak sayısı kadar yoktur.

Bu gün Türkiye profesyonel  liglerinde bunu başarı ile yapan İzmir in Altınordu takımıdır 1 .ligde oynattığı futbolcuların yaş ortalaması 20 .dir  Altınordu takımının genç sporculara verdiği önem ön plana çıkmaktadır. Diğer takımlara örnek teşkil etmektedir.