DİYARBEKİRSPOR LİGE 3 PUANLA BAŞLADI.

Diyarbekirspor sezonun ilk maçında kendi seyircisi önünde Anadolu bağcıları 2-1 yenerek ilk kez sezona galibiyetle başladı Takımda eksikler var takım tam uyum sağlamamış hatlar arasında kopukluk var.

Yeni sıfırdan bir takım ileriki haftalarda uyum sorununu atlatırsa daha da düzelecek. İlk yarıda biraz sıkıntı çekti rakip Anadolu Bağcılar daha atak göründü birkaç net pozisyonda buldu.iyi bir takım görüntüsü çizdi maçtan puan almak için çok çalıştı çok direndi.

Diyarbekirspor a gelince ilk yarıyı iyi bir görüntü çizmese de Yusuf yağmurun penaltıdan attığı golle ilk yarıyı önde bitirdi.

İkinci yarıya gol yiyerek başlayan Diyarbekirspor kafalarda acaba yine sezon başı ilk maç yine kötü başlangıç olacak mı sorusu seyredenlerin kafasını kurcalarken sahneye Mustafa çıktı ve Diyarbekirsporu galibiyete taşıyan golü attı.

Bunda en büyük etken  yediği golden sonra teknik heyetin oyuna aldığı oyuncular ibreyi Diyarbakırspora çevirdi..

Özellikle Abdullah Çetin sag taraftan getirdiği etkili toplar meyve verdi .İyi  son 20 dakikada bulduğu net pozisyonlardan yararlanamadı.

Önemli olan 3 puandı sezonun ilk maçlarında iyi oyundan ziyade  3 puan önemliydi lige iyi başlamak iyiydi Diyarbekirspor da çok istediği 3 puanı 2 gole alarak lige galibiyetle merhaba dedi.

Mülki amirlerin ve yönetimin beraber izlediği maçta 2  bin civarında taraftarlar ve Azrailler grubu  maça ilgi gösterdi ve takımlarına büyük destek verdi.

Diyarbekirsporun yeni başkanı Bilal Kadayıfçı oğlu ve yönetim kurulu takımı hiçbir yerde yalnız bırakmıyor.

Bir sıkıntı olmasına da musade etmiyorlar . Uzun süredir böyle bir yönetim ve böyle  bir  ekibi bir arada görmemiştik.

Diyarbekirspor iyi ve kaliteli oyuncu grubu  yönetimi ile bu ligi şampiyon bitirecek gücü kapasitesi var.

Önemli olan takım toparlanana kadar en az kayıpla yoluna devam etmesi 3 -4 haftalık bir seri takımı ve şehri şampiyonluk havasına sokar.

   Statlarda spor  son dönemlerde çıkan olaylar adeta gelenek haline geldi.

Canı sıkılan taraftar sahaya giriyor.kimsede müdahale etmiyor.

Bu tür olaylarda caydırıcı ağır cezalar verilmezse daha çok vahim olaylar olacak.

Bu konuda devlet yetkililerinin çok sert radikal kararlar alması lazım…

Tribünden sahaya atlayarak sporculara hakemlere zarar verenlerin maç sonu serbest bırakılması sonrada elini kolunu sallayarak gitmesi bu konuda alınan kararların ve cezaların acizliğinin belgesini gösteriyor…

Yazık..

İla birinin ölmesi mi lazım?….