DİYARBEKİRSPOR LİGİN YENİ LİDERİ

Diyarbekirspor evinde Gölcükspor u 3-2 yenerek,rakiplerinin puan kaybetmesi ile  ligin yeni lideri oldu. ilk yarıda mükemmel bir oyun sergileyen ve 2-0 lık skoru bulan Diyarbekirspor çok organize, düzenli ataklarla rakibine fırsat vermedi.Çok baskılı oynadı ,çok istedi ve rakibe nefes aldırmadı oynadığı oyunun karşılığını da ilk yarıda aldı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan gol arayan Diyarbekirspor çok gol kaçırdı . Oyunun son bölümlerinde defans zaafları ön plana çıktı.İkinci yarıda şahsı oyun ön plana çıkınca, farka gideceği maçı zorla 3-2 kazandı .Diyarbekırsporun defansı sezon başından, beri sıkıntılı teknik heyet bir türlü çözüm bulamadı.Oyuncu değişiklikleri, çok geç yapıldı. Teknik heyet oyunu okuyamıyor, zamanında oyuna müdahale edemiyorlar Bu sıkıntı sezon başından beri var, çok yetersiz  çözüm bulunamadı.

   Diyarbekirsporun sağ kanadı, maç boyunca çok aksadı. Rakibin bütün atakları sağ taraftan gelişti  Sağ kanatta geçen haftalardaki Abdullah Çetin arandı .Tecrübeli oyuncuların takıma katkısı çok oluyor Yusuf yağmur diğer haftalara göre toparlamış gözüktü Vedat budak çok çalıştı takıma çok katı sundu yaptığı penaltı Gereksizdi. Mustafa Aydoğdu her hafta üstüne koyarak geliyor attığı gollerle oynadığı iyi oyunla takımına hayat veriyor. İlk kez rakiplerin puan kaybı ile Diyarbekirspor liderliği yakaladı taraftarlarına büyük sevinç yaşattı. Önemli olan aldığı liderliği lig sonuna kadar devam ettirmesidir.

    Devre arasına kadar bu takımın kalan maçlarda daha iyi olması lazım bu haftadan sonra 2 deplasmana üst üste çıkacak yönetim futbolculara daha yakın olmalıdır. Futbolcular bu saatten sonra daha dikkatli olmalı ligin sonunda bu takımın şampiyon olması için ,herkesin destek olması lazım zor bir gurup şampiyon adayları çok Diyarbekirsporun kaliteli bir kadrosu var defanstaki sıkıntılarını çözerse asgariye indirirse takımın güveni daha da artacatır..Her hafta gol yemesi defansta, sorun olduğunu çok açık izah ediyor.

   Gölcükspor maçı zorda olsa geride kaldı Diyarbekirspor bu sezon şampiyon olmak istiyorsa, 2 deplasmandan kazasız dönmelidir. Daha sonra ligin idealı takımlarından Turgutluspor la erken final niteliğinde, bir maç kendi seyircisi önünde oynayacak.Biz bir aileyiz aile içinde, hatalarda olabilir. Önemli olan zor dönemde herkesin birbirine destek olmasıdır.

Başarıda ancak öyle gelir.