Görüş Bildir

AKBANK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Ankara’ya yeni geldiğimizde Ankaralı bir Milletvlekilinin Kooperatif tuzağına düştük. O tuzak bize inanılması güç, dayanılması nerede ise imkansız bir yük çıkardı. Atılmayor atalım, satılmıyor satalım. Neyse bu konu Akbank Genel Müdürlüğünü ilgilendirmiyor.

Şimdi onları ilgilendiren konuya gelelim.

Söz konusu kooperatife bu yıl için 24.000 Tl ödememiz lazımdı. Aylık taksitler halinde. Biz yılbaşından bu yana 1500 Tl ödedik, bu aya kadarki kısım için 19.000 Tl lik senet verdik. Mecburiyetten.

Temmuz ayında maaş alıyoruz. Bunun üzerine de ilave yapar ve borcu öderiz diye düşünmüştük. İki senedin vadesi 10. Temmuz.2009 .

10 Temuz Cuma günü sabah erkeden TBMM si Ziraat Bankası şubesine gidip Akbank’ın Kızılay şubesine söz konusu parayı havale ettirdik.

Cuma günü öğleden sonra Bankaya gittik. Tam bir saat bekledik. Çünkü Bankoda tek bir bayan çalışıyordu.Evet tek bir bayan.

Sıra bize geldi. Bankoya yaklaştık. İhbarnameyi uzattık. Hanım gitti senetlerimizi getirdi. Kimlik istedi. Milletvekili kimliğimi verdim.

Hanım görevli,  sağa baktı, sola baktı,ama ben bu kimliğe göre işlem yapamam dedi. Niye dedim. Efendim bizde nüfus cüzdanı, ehliyet , pasaport gibi belgeler geçerli, Avukatlarımız böyle söylüyor dedi.

Bakın hanımefendi , Avukatınız yanlış söylüyor, zira ben de Avukatım. Sözünü ettiğiniz belgeler yanında Avukat kimliği de geçerlidir, Milletvekili kimliği de. Siz o belgelere geçerlik tanıyan kanunları çıkaran Milletvekili kimliğini geçirsiz mi sayıyorsunoz? Tamam, bana Milltevekili kimliğine göre işlem yapamam diye bir belge verin çekip gideyim dedim.

Gitmeler , gelmeler oldu. Aaaa dedi birisi sizin paranız Kızılay şubesine gitmiş, biz Bakanlıklar Şubesiyiz. Rahat etmiş, kurtulmuştu.

Tamam Kızılay şubesine gideyim, senet bedellerini oradan öderim dedim.

16.15 te Akbank’ın Kızılay Şubesine gittim. Tam 45 dakika da orada bekledim.  Saat 17.00 sıram gelince Bankoya gittim. "Hanımefendi buraya EFT olarak param gelmiş, senedim var ödiyeceğim" dedim.

Sağa baktı, sola baktı. Efendim bizde paranız gözükmüyor dedi. Nasıl olur, sabah erkenden EFT yaptırdım,şimdi Bankanızın Bakanlıklar Şubesinde idim, paramın buraya geldiğini söylediler.Lütfen bir daha bakın.

Sağa baktı, sola baktı. Beyefendi sizin paranızı , gelen EFT de telefon numarası olmadığından iade etmişiz dedi.

Döndük mü başa.

Pazartesi Sabah saat 08.45 te tekrar Meclis Ziraat Bankası Şubesine gittik. Cuma günü gönderdiğimiz paramız iade edilmiş, o parayı şimdi Akbank’ın Bakanlıklar Şubesine göndermemiz lazım.

Memur sağa baktı, sola baktı, para gelmemiş dedi. Bu duruma göre para 3 gün Akbank’ın kasasında kalmış oldu.

Görevli memur, tamam vekilim, siz rahatsız olmayın , beklemeyin , gidin, biz  EFT  ekrana düşünce hemen parayı Akbank’ın Bakanlıklar şubesine göndeririz dedi.

Saat 11.00 de Meclis Ziraat Bankasındaki görevliyi aradım. Vekilim para gitti dedi.

Saat 13.30 da Akbank’ın Bakanlıklar Şubesindeki kapıdan girince, vallahi de billahi de elim yüreğimde. Bunlar şimdi yeni bir engel çıkartmasınlar diye söyleniyorum.

Sıram geldi. Bankoya yaklaştım. Cuma günkü gelişmeleri görevli hanıma anlatmaya başlayınca, tamam hatırladım ,inşaallah bu defa kimliğiniz yanınızdadır dedi. Tabi, tabi nüfus cüzdanım yanımda dedim ve görevli hanıma uzattım.

Sağa baktı, sola baktı, para görünmüyor dedi, nasıl olur, bir daha bakın gelmiş olması lazım. Yine baktı , evet, evet para gelmiş dedi. Oh dedim. Hanımefendi gitti senetlerimi getirdi. Yalnız bir problem var dedi. YÜREĞİM HIRP ETTİ. Nasıl bir problem var diye sordum.Efendim şimdi biz sizin bu senetlerinize gelen parayı geçecek olur isek, 50 tl ödemeniz lazım veya müşteri hesabından 50 tl düşmemiz lazım dedi. O da nereden çıktı. Ben senedimi gelen paramla ödiyeceğim, neden 50 Tl boşu boşuna para vereyim. Cuma gününden beri gidip geliyorum. Bir senet ödemede bu kadar sıkıntı yaşatıyorsunuz. Verin paramı, gideyim, ben senetlerimi ödemiyorum. O benim problemim dedim. Böyle bir şey olur mu, bu nasıl bir sistem, deli dumrulun yaptığı gibi, sanki burası köprü geçişi, gelenden para, gidenden para. Ben para havalesi yapmıyorum ki, size gelen param var , o paramla  yine size verilmiş olan senetlerimi ödemek istiyorum diye biraz intizarda bulundum. Sesimi yükselttim.

Bir vatandaş, beyefendi "siz hakkınızı arayan bir insansınız, ya millet ne çekiyor bir bilseniz dedi"

Görevli hanım gitti, geldi. Sağa baktı , sola baktı.

Göz işareti yaptılar , yanlarına gittim. Bana bir kıyak yapacaklarını anladım.

Şimdi size bir hesap açacağız, bize ikametgah senedinizi veya telefon faturanızı verin, işi bitirelim dediler. Muhtarlıktan onaylı ikametgah isiyorsunuz değil mi?Şimdi Çukurambara gideyim, muhtardan ikametgah senedi alayım, buraya geleyim, bana hesap aaçacaksınız, ondan sonra kolayca işim bitmiş olacak öylemi dedim. Canım boğazıma geldi valla.

Ya benden 50 lira alacaklar, ya gelen paramı bir gün daha tutacaklar, ya da illede bir hesap açacaklar. Niye böyle şeyler oluyor diye sorunca, sistemimiz böyle dediler. Ama bunun yasal bir dayanağı yok, kanunsuz iş yapıyorsunuz, bütün olan biteni ilgili yerlere bildireceğim dedim.

Evet,ama dedi bir hanım görevli, size şimdi hesap açalım,istediğimiz belgeleri bir ay içerisinde bize ulaştırın veya fakslayın dediler. Tamam dedim. Bana hesap açıldı.

Hanım sağa baktı, sola baktı.

İşlemleri tamamladı. Adıma gelen parayı ve yine adıma olan senetlere yatırmış oldum.

Mutluyum ve çooookkkk gururluyum.

Bu türden şikayetleriniz için 1 liraya dilekçe yazıyorum.

Tüm işlemlerinizi beklemeden yapıyorlar ve havale bedeli olarak sizden sadece bir lira alıyorlar. Bankanın her tarafına bu ibareleri yazıyorlar.

Hangisi doğru?

Özel not: İşte telefonlarım. 0 312 417 03 63   - 417 25 85 -  0 532 631 28 94   0 505 777 21 07
Ya Bankanın Genel Müdürü arar özür diler, yahut tüm bu olan biteni Başta Savcılık olmak üzere Bankacılık Denetleme ve Düzenleme kuruluna şikayet ederim.


Bu Makale 1905 kere okunmuştur.