Dicle’de Seçim Heyecanı…

Seçime ramak kala tüm seçmen ve aday hocalarımızı saygıyla selamlıyorum. Kim seçilirse seçilsin asıl olan hizmet anlayışıdır. Bundan hiçbir şüphem yoktur. Ancak unutulmamalıdır ki “Üniversiteler” toplumun lokomotifi olmak zorundadır. Toplumla entegrasyon ve kurumsal motivasyon en önemli ilkemiz olmalıdır.

Temel hak ve özgürlüklerden ödün vermeyen, şeffaf, dürüst, demokrasiye ve insan haklarına saygılı, ilkeli, kararlı ve sorumluluk bilinci yüksek, bilimsel alanında kendisini kanıtlamış, yöneticilik deneyimi olan, samimi, vizyon sahibi, paylaşımcı, hoşgörülü, genç ve dinamik, kendisi gibi düşünmeyenlere karşı tarafgirlik, kayırmacılık, ayrımcılık, ötekileştirme, yıldırma eylemlerine geçit vermeyen, doğru ve zamanında karar verebilme becerisi olan Rektör Adayı seçilmelidir diyoruz.

Seçildiğimiz takdirde, etkin bir işbirliği ve stratejik yönetim anlayışıyla üniversal hedeflerimize el ve akıl birliği ile ulaşmayı amaçlıyoruz. Katılımcı, şeffaf, kolaylaştırıcı, eşitler arasında birinci, insanı önceleyen bir liderlik hedefliyoruz. Liderliği bir ayrıcalık veya paye olarak değil; sorumluluk ve görev olarak algılıyoruz.

Yüksek öğretimin hızlı gelişen ve değişen dinamik yapısı, yeni sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu sorunlarla baş edebilmenin yolu, çevresini dinleyen, sorumlulukları paylaşan, yetkilerini doğru şekilde dağıtabilmeyi başaran, birlikte öğrenen, sorunları krize dönüşmeden gören ve çözüm reflekslerini ortaya koyan, ekip ruhu ile çalışan liderlerin seçilmesinden geçmektedir. “Sorunu birlikte en hızlı ve en doğru şekilde nasıl çözeriz?” anlayışı ile sorunlara yaklaşıp, katılımcı, pozitif düşünen, öngörülü davranan bir yönetim anlayışı uygulayacağız; hatalarda asla ısrarcı olmayacağız.

Öğretim elemanlarının, öğrencilerin ve çalışanların Üniversitemiz ile ilgili her türlü duygu, düşünce, gözlem ve önerileri ile itirazlarını sürekli değerlendireceğiz. Üniversitemizin temel faaliyet alanları ile ilgili kararlarda bu anketlerden elde ettiğimiz eğilimleri göz önünde bulunduracağız.“Bir fikrim var, söyleyecek bir çift sözüm var” diyen tüm mensuplarımıza kulaklarımızı kabartıp; kurum için onların katkılarından yararlanmanın zeminini oluşturacağız.

Akademik kurulların tam anlamıyla demokratik olarak işletilmesi için gereken tüm önlemleri alacağız. Mevzuata aykırı, tarafgir, kayırmacı uygulamalara; birim yöneticilerinin keyfi soruşturmalar açmasına göz yummayacağız. Birim yöneticilerinin seçiminde baskı ve tehdit uygulanmasına izin vermeyip, akademisyenlerin özgür iradeleriyle ve arkalarında rektörlüğün güvencesini hissederek birimleriyle ilgili en doğru seçimleri yapmalarını sağlamak için gerekli olan güven ortamını oluşturacağız.

Ders görevlendirmelerinde alanın uzmanı olan öğretim üyelerine öncelik tanıyarak, ek derslerin ve ikinci öğretim derslerinin akademik etiğe uygun şekilde dağıtımını sağlayacak, aksine davranan birim yöneticilerine gereken müdahaleleri hemen yapacağız. Öğretim üyelerinin elinden keyfi ders alımlarına; verimliği ve etkinliği sınırlayan ders yüklemelerine de izin vermeyeceğiz.

Bölgemize hayırlar getirmesi dileğiyle… Başarılar diliyorum…