YENİ DİYARBAKIRSPOR ŞAMPİYON

Dün Diyarbakır’da aynı tesiste fakat farklı iki sahada iki ayrı heyecan vardı. Büyükşehir Belediyespor kazanırsa 2.Lig’e,Yeni Diyarbakırspor yenerse ve rakibi de kaybederse 3.Lig’e çıkacaktı. Sporseverler bu iki heyecanı yaşamak için Seyrantepe’ye geldi. Beklentilerin biri gerçekleşti diğeri de haftaya kaldı.

Yeni Diyarbakırspor artık 3.Lig’de. 2010 yılında Beşyüzevlerspor’un adını Yeni Diyarbakırspor olarak alıp renklerini Yeşil-Kırmızı olarak değiştirince aslında hedef kısa sürede 3.Lig’e çıkmak olarak belirlenmişti. Ne var ki geçen sezon TFF’nin koyduğu Play-OIff siteminin azizliğine uğradı. Grubunda şampiyon oldu ancak Play-Off finalinde kaybetti. Final kaybeden takımlar genelde pes eder ama onlar pes etmedi. Bu sezon TFF sistemi değiştirdi. Grup şampiyonu olan 3.Lig’e direkt çıkacaktı. Buna göre hedef belirleyip,kadro kuruldu fakat işler yolunda gitmedi. 14 maçta 2 kez teknik heyet değişikliği yaşandı. Kırılma anı Faruk hocanın göreve getirilmesi oldu.  Doğru bir zamanlama ve karar başarıyı getirdi. 10 maçta 10 galibiyet. Bunların içinde kendi rakipleri ve zorlu deplasmanlar da var. Herkes ‘bu takım artık ligde kalma hesabı yapar’ derken şampiyon oldu. Bunda tabi rakiplerin hataları da etkili oldu ama 10 maç kazanan bir takımı da kutlamak lazım. Çok kalabalık bir yönetimi yok. Diyarbakır’da işi yapan Mehmethan Akan,Eşref,Evindar ve İhsan Yapıcı.Bir de bunlara dışarıdan destek veren bir avuç gönüllü var.  Kurum ve kuruluş desteği yok. Kimseden para istemek de yok. Her şeyi tek başına yapan ancak bir gün olsun bunun reklamını yapma yoluna gitmeyen,hatta koca sezon boyunca 2 kez maça gelen Feyzi İlhanlı. Amatör ligdeki bir takıma harcanan para 1 trilyon olarak ifade ediliyor. Bu rakamı amatör ligdeki takım için gözünü kırpmadan harcayan kaç tane iş adamı var?. Hani profesyonel lig olsa anlarız ama amatörde zor.Futbolcu grubu da iyi kenetlendi,başaracağına inandı ve başarı geldi.

Tüm bunları alt alta topladığımızda Y.Diyarbakırspor’un 3.Lig’e çıkması önemli ve alkışa değer bir olaydır. Feyzi İlhanlı,her fırsatta hedefinin her yıl bir lig çıkmak olduğunu ifade ediyor. Gelecek sezon da hedef şampiyonluk olacak. Bunu anlıyoruz.O zaman yapılması gereken şeyler var. Her şeyden evvel kurumlaşma yapılmalı,tesis sorunu çözülmeli ve gelecek yıllarda Diyarbakırspor’un düştüğü duruma düşmemek için Diyarbakırspor’u uçuruma sürükleyen hatalardan ders çıkarılmalı. Bunların ışığında fazla iyi bir planlama yapılırsa Diyarbakır hakikaten Yeşil-Kırmızı’nın yeniden dönüşünü ve şahlanışını izleyebilir. Aksi takdirde umutlar kısa sürede söner.

BÜYÜKŞEHİR 2.LİG’DE GİBİ AMA….

Büyükşehir Belediyespor’u da artık 2.Lig’de görüyoruz. Yönetim sessiz ve sedasız şekilde takımı bu aşamaya kadar getirdi. Fakat dikkatimi çeken önemli bir eksiklik var. Takım şampiyonluğa koşuyor,ulaştı gibi ama şehirde heyecan yok. Tribünlerde şampiyonluk havası değil tiyatro havası var. Futbolcular da bu durumdan rahatsız. Yönetimin bunun üzerinde çalışması lazım. Şehir şampiyonluk havasına sokulmalı.heyecan yaratmalı. Başarılar için istenir?.Halk sevinsin,coşku olsun,hava gelsin. Bu yoksa hangi lige çıksanız da önemi yok. Yönetim bu eleştirimizi dikkate alsın derim.