Görüş Bildir

TARAFTARIN SESİ

KOMŞU KENTLERDEN UTANMALISINIZ…

Merkez hakem kurulu MHK tarafından açıklanan 2017-2018 sezonu hakem klasman listesi Diyarbakır için hayal kırıklığı yaratı.

Bununla beraber spor camiasında tepkilerde yükselmeye başladı. Özellikle hiç sebep yokken Diyarbakır bölgesinden 3 hakemin klasman düşürülmesi çok büyük tepki aldı. Tepkilerin başında il hakem kurulu başkanı İbrahim Bozan oldu.

Kariyeri boyunca 1 maç yöneten oysa Diyarbakırda o kadar tecrübeli deneyimli hakemler varken böyle bir insanın hakem kurulu başkanı olması ne kadar etiktir. Ehil insanların görev yapması memlekete ve spora daha çok katkı sağlayacaktır.

Bir de bu işin karakter boyutu da vardır.Oysaki geçmiş dönemlerde il hakem kurulu başkanlığını yapmış  süper ligde 1 hakemimiz 1 yıl daha hakemlik yapsın diye düzenleme yaptılar.sizler ne yaptınız 1 yıllık icraatlarınızda her şey ortada bu camiaya zarar verdiniz.ve kimseyi kandıramazsınız. Kriterler sadece Diyarbakır da mı geçerli maç sayısı atletik koşu bir hakemimiz elit 18 hakem arasında Türkiye genelinde 2 yıl içinde 40’ın üzerinde maç yönetmiş sakatlıktan dolayı koşmamış 1 yıl içinde 2 klasman hakemi düşürüyorsunuz diğer 2 hakemimiz genç pırıl pırıl gelecek vaat eden yetenekler soranlara 30 yaşında diyorsunuz…

Oysa biri 26 diğeri 27 yaşında yıllarca hakemlik yapacak karakterde ve yeteneğe sahipler. Birinci koşamıyorlar düşürseydiniz devre arası düşüremediniz. Hakemliğe devam ettiler ve 10 un üzerinde maç yöneterek sezonu başarılı bir şekilde bitirdiler. Atletik koşuyu koştular mı koştular neye dayanarak klasman düşürdünüz.

Başka illerde 10 un altında maç yönetip koşuyu koşamayan hakemler bir üst klasmana çıkıyor.işte her şey ortada hakem camiası sizleri yönetenleri tanıyın ve yapıkları affedilmez hata ve haksızlıkları görün yazık memlekete ancak böyle düşman olunur Böyle insanların bir an önce bu işten ellerini çekmesi lazım yalnız hakemlik değil bütün spor idarecileri için geçerlidir .Ehil olan insanların böyle aktif hassas görevlerde olması lazım yoksa camiada o kurumda çok zarara görür ey spor camiası silinip giden değerler var beraber ıslanmayacak sak yağan yağmurun ne önemi var klasman düşürdüğünüz hakemlerin yerine gelen hakemler sizlere hakemlik yapabilecek mi neden bahs edildiğini iyi biliyorsunuz 7 hakem kağıt üstünde aslında 5 hakem çıkardınız3 hakem düşürdünüz Batmandan çıkan hakem sayısı 7düşen yok Urfada koşmadan çıkan hakem sayısı 7 düşen yok siz bunu başarı olarak kabul ediyorsunuz öylemi sizler ancak kendinizi kandırabilirsiniz.


Bu Makale 1213 kere okunmuştur.