Görüş Bildir

GÜNEY'İN PENCERESİ

Basir Güneyi
Basir Güneyi

“HERO”, ACITIYOR! KANATIYOR!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçen hafta yaptığı basın toplantısında “Hero tişörtü giyen namertler kazanamayacaktır” diyerek ” “Hero”yu bir kez daha gündeme taşıdı. Öyle sanıyorum ki,  Bahçeli bu konuda ciddi  istihbarı bir bilgi almıştır. Yani FETÖ’nün “hero” ile yeniden yaraları kaşımak ve örgüt üyelerini motive etmek istediği doğrultusunda bilgiler duymuştur. Veya öngörüsü o doğrultudadır.

Aslında, artık FETÖ ile bağlantılı bir eylem veya söylemi yorumlamak için istihbaratın yorumuna da gerek yoktur. Çünkü örgüt gerçek amacını ve hainliğini öylesine keskin bir şekilde gösterdi ki, artık attığı her adımın nereye varacağını kestirmek sıradan insan için bile  zor değil. Farkında mısınız bilmem ama, FETÖ’nun niyetini ortaya koyan bir eylem karşısında kimse artık , “yok yahu! Bu da olmaz” demiyor. Çünkü yapacaklarının en kötüsünü, en gaddarını yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar.

Peki, HERO tişörtü neydi ve neyi amaçlıyordu ki, böylesine duyarlı tepkilere neden oldu?

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sn. Cumhurbaşkanı’na suikast girişiminde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Gökhan Güçlü, 13 Temmuz'daki duruşmaya üzerinde "Hero: Heroes are immortal" yazan bir tişörtle geldi. Burada vermek istedikleri mesajla, bu ülkenin dini ve milli kodlarını hedef alıyorlardı.

Yani, acıtmak, kanatmak, yaraları kaşımak ve kaos diyorlardı….

Öncelikli amaçları; 15 Temmuz’da yediden yetmişe şehitliği göze alan ve daha sonra da günlerce 248 şehidine ağlayan millete hakaret etmekti. Çünkü millet, şehidini öldürenlere “katil” nazarıyla bakarken, onlar katillere, “Hero (kahraman)” diyorlardı.

Millet sokaklarda “şehitler ölmez” derken; onlar, katilleri kast ederek "Hero: Heroes are immortal" (Kahraman: Kahramanlar ölümsüzdür) tişörtü taşıyorlardı. Amaç: 15 Temmuz şehitlerini itibarsızlaştırmak, değersizleştirmek. Aynı zamanda katilleri yüceltmekti.

Millet ya istiklal ya ölüm derken; onlar Hero tişörtü giyerek, 15 Temmuz’da küresel emperyalizmin Sevr emelleri akim kalanlara şu mesajı veriyorlardı: “ Üzülmeyin, onlar öldü, biz ölmedik, sizin Hero’larınız hala ayakta”

Millet darbeyi, “lanetlerken; onlar darbe yapanlara “kahraman” diyerek vahşeti meşru bir müdafaa gibi göstermek istiyorlardı.

Millet “huzur” derken; onlar Hero tişörtünün yasaklanacağını bildikleri için provakasyon peşindeydiler. Çünkü dünya kamuoyuna “bakınız, Türkiye’de ifade özgürlüğü yoktur. Bir tişört üzerindeki “kahraman” yazısına bile tahammülleri yok.” Nitekim Alman medyası aynı gün konuyu haber yaptı. Ve “ artık Türkiye’de hero kelimesi yasak” diye başlık attı.

FETÖ üyeleri; Sn. Cumhurbaşkanının canına kast eden katillere, “kahraman” diyerek, onu FETÖ konusunda daha da sert bir tutum içine sokmaya ve böylece yanlışlar yapıp mağdurlar oluşturmaya, Türkiye’yi zor durumda bırakmaya çalıştılar.

Yarın belki de Alman turistler de üzerinde HERO yazılı tişörtler giyip gezebilir.

Adalet, her türlü yasal önlemi almalıdır. Çünkü HERO sadece bir Tişört aksesuarı, naif bir tepki değildir. Milletin damarına basmak, yaraları kaşımak ve kışkırtmaktır.

Ancak, adalet her zaman mücadelesinde hukuk içinde kalmalıdır. Kışkırtmalara gelmemelidir. Aman dikkat!

Binlerce kurunun arasında bir yaş bile yanmamalıdır! Adaletimiz bunu başarabilir.

İşte o zaman, FETÖ’nün ve işbirlikçilerinin tüm emellerini akim bırakabiliriz.

Bu vesile ile 15 Temmuz şehitleri bir kere daha rahmetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun!


Bu Makale 763 kere okunmuştur.