Görüş Bildir

BİR GÖRÜŞ

İÇKİ

Siyer kitaplarına baktığımızda,Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellemin yalan söylediğine dair hiç bir kelimeye rastlayamayız. O dönemden günümüze kadar tüm insanlar (Müslümanlar veya diğerleri, hatta Peygambere saldıran en azılı düşmanları)  peygamberimizin yalan (haşa) söylediğini beyan etmemişlerdir. İlk doğduğu günden ta vefatına kadar geçen 63 yıllık ömründe hep doğruyu söylemiştir.

Peygamberimiz sallallahu aleyhi veselem muamelatı, sağlığı, toplumsal huzuru kısaca insanlık onuru ve yaşamı için ne varsa anlatmıştır. İşte bu konulardan biri de içkidir.

Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem:"İçki kötülüklerin anasıdır". Diğer bir rivayete göre de: "İçkiden sakınınız. Çünkü içki her türlü kötülüklerin anasıdır." (Hz. Osman (r.a)'dan nakledilmiş. Sünen-i Nesai eşribe, 44.)

"Her türlü kötülüklerin anası" sözü, bugün için değil bundan 1400 yıl öncesi için çok büyük bir iddia, ben de araştırdım ve "Seddakte ya resulullah" ( doğru söyledin ya Resulullah) dedim.

İçkinin uhrevi zararlarına değinmeden önce  dünyevi zararlarını anlatalım:

A-Kişiye zararları:  İçki, insanın aklına, sinir sistemine kalbine, karaciğerine, böbreklerine, mide ve barsaklarına zarar verir; birçok hastalıklara sebep olur. Kalp ve cild damarlarını genişletir. Felç ve ani ölümlere sebep olur. Karaciğerde siroz hastalığına sebep olur. Böbrekleri bozar, zamanla iş göremez hale getirir. Midede gastrit ve ülser gibi hastalıklara sebep olur. Akıl ve hafızayı zaafa uğratır. Sinir hücrelerini zedeler; sinir buhranları, çeşitli ruhi bozukluklar meydana getirir.

B-İçkinin aile hayatına zararları: içki aile huzurunu aile saadetini bozar; aile yuvasını temelden sarsar. Boşanmalara, mesut bir yuvanın yıkılmasına, hatta cinayet ve intiharlara sebep olur.

C-İçkinin Topluma Zararları: İçki, toplumda düzen ve asayişi bozar. Çeşitli anlaşmazlıklara, kavgalara ve cinayetlere sebep olur. Getirdiği israf ve sefaletle memleketin fakirleşmesine, ahlakın ve manevi değerlerin yok olmasına sebep olur. Çeşitli hastalıklar, trafik kazaları artar. Ahlaken çökmüş, çalışmayıp zevk ve sefaya dolan nice milletler tarih sahnesinden silinmiştir. Tarih, bu örneklerle doludur. içki insanlığın en korkunç düşmanıdır.

Evet doğru söylemişsin ya resullallah, günümüz ilmi, teknik ve teknolojisi de seni tasdik eder, gerçekten "İçki her kötülüğün anasıdır".

Dünya Sağlık Örgütü'nün, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 30 ülkede yaptığı araştırmalara göre; Dünya'daki cinayetlerin  %85  , tecavüzlerin %50 , şiddet olaylarının %50 , ölümcül trafik kazalarının %65 , Aile içi kavga ve geçimsizliklerin %70, Sonradan Olan Akıl Hastalıklarının %60 oranında etkili unsuru ya da sebebi ALKOL'dür!!!

Uhrevi zararları:

Maide suresi 90-91 ayetler: "Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.

Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz?"

Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem:

«İçkiye on yönden lanet edilmiştir: İçkinin kendisine, onu imâl edene, imâl etmek isteyene, satıcısına, müşterisine, taşıyanına, taşıttıranına, kazancını yiyene, içene ve içirene.» (İbni Mâce, Eşribe : 6.)

-“Kim dünyada içki içerse, Allâhü Teâlâ hazretleri ona, büyük siyah yılanın zehiri ve akreplerin zehrini içirir.

İçkici kişi, yılan ve akreplerin zehrini içtiği zaman, daha o zehirleri içmeden önce onun yüzünün etleri bir kabın içine düşer.

Adam onları içtiği zaman, onun eti bir cîfe (leş) gibi kokmaya başlar. Mevkifin ehline eziyet verir.

Kim, şarap ve içki içme işinden tövbe etmeden önce ölürse; o kişinin dünyada içmiş olduğu içkinin her yudumuna karşılık, ona cehennemin irinlerinden bir içimlik içirmek, Allâhü Teâlâ hazretlerinin üzerine haktır…”(Nusubu’r-Raye: c. 4, s. 298. İsmail Hakkı Bursevi(k.s.), Ruhu’l Beyan Tefsiri: 7/55-56.)

DUA VE SELAMLARLA.


Bu Makale 1445 kere okunmuştur.