TERÖR..

Oxford İngilizce Sözlük'te "Genellikle siyasal nedenlerle, halkın gözünü korkutmak ve halkı yıldırmak için dehşet ögesini kullanmak", şiddet eylemleri neticesinde toplumda oluşturulan korku ve dehşet havası ile siyasal ve ekonomik isteklerini meşru olmayan yollarla elde etmek." olarak tanımlanan terör, genelde dünyayı, özelde ise İslam alemini sıkıntıya sokan olayların adıdır.

 Yıllarca İslam alemine  haçlı seferleri ile kan kusturan, nice masum insanların kanına giren zihniyet, amacına ulaşamayınca kılık değiştirerek  "Özgürlük, hak arayışı" v.b.  haklı talepleri kullanarak, İslam aleminde teröre zemin hazırlamış ve amacına ulaşmak içinde terörizmi kulanmıştır.

   Tabi bu hazırlıklar bir günde olmamıştır, dünya harplerinin bitiminden sonra galip olan ülkeler, mağlup olan ülkelerde devletler kurmuşlardır. Özellikle Osmanlı imparatorluğunun yıkılması ile oluşan ortamda yeni kurulan devletler; sınırları, yapıları, yasaları ve etnik yapısı ile sorunlara gebe biçimde kurulmuştur."Etki, tepki" kuralı gereğince, halka yabancı, halkını tanımayan, eldeki imkanları baskı aracı olarak kullanan idareciler, bilerek veya bilmeyerek terörun zemin bulmasına yardımcı olmuş ve maalesef günümüze baktığımızda da başarılı olmuşlardır.

  Her ne kadar "İslamı terör, bölücü terör, komünist terör..." adlarıyla adlandırılsa da  eylemlerinin neticesine baktığımızda hep belli odaklar kazanmıştır.

    İslam adına hareket eden, din adına can alan ve can veren teröristler Allah adına mı bu işi yapıyorlar? Hayır. Çünkü Allah Kur'anda: "Kim bir mümini kasten öldürürse, onun cezası, içinde devamlı kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, lânetlemiş ve büyük bir azap hazırlamıştır" (Nisâ: 93) demiştir. Bu kadar öldürdükleri masum insanların hesabını Allah'a nasıl vereceklerdir.  İslama mı hizmet etmişler? Hayır. Çünkü İslam sözcüğü S-L-M kökünden türemiş ve "barış ve teslimiyet"  anlamına gelirken; müslüman da teslim olmuş anlamına gelir. Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem; "İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de (gerçek anlamda) iman etmiş olamazsınız."(Müslim, iman, 93; Tirmizi, Sıfatu'l-Kıyame,56) demistir. Eylemlerin neticesinde Müslümanlar zarar ederken bazı odaklar kazanmıştır.

    Sol veya komünist örgütlerin eylemleri neticesinde; işçi, köylü, ezilen veya hor görülenler kazanamamış,  ölen, öldürülen hep gariban olmuş, ülkeleri zarar ederken yine ayni odaklar kazanmışlardır.

     Gelelim Güneydoğudaki terör olaylarına; terör serseri bir mayın gibi ortalıkta dolaşmakta, bazen bombalı bir araçta,  yola döşenen bir mayınla, çukurlara konulan, bazen de canlı bomba olarak halkın arasında patlamaktadır. Hakkını savundukları iddia ettikleri Kurt halkına hiç bir faydası dokunmuş mudur? Hayır. Ağlayan analar, evi yıkılanlar, mağdur olup perişan olanlar hep Kürt halkı olmuştur.  Eğer eylemlerin faydası olsaydı;  kimse evini satmaz, yaşadığı yeri terk etmez, daha güvenli olan İstanbul, Antalya, İzmir... v.b şehirlere göç etmezdi.

     Evet oyun büyük, tezgahlarını sağlam kurmuşlar. Bu tezgahı bozmak için çok çalışmalıyız, siyası farklılıklarımızı bir kenara bırakıp,birbirimizi daha hoş gürü ile karşılayalım, teröre karşı bir olalım, çünkü hepimiz kayıp ediyoruz.