6 markete ceza!

Yenişehir Belediyesi 6 markete cezai işlem uyguladı.

Haberler 14.12.2021 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)- Diyarbakr Yeniehir Belediyesi zabta ekipleri, marketlerdeki ürünlerin fiyat artlarn kontrol etmek için yapm olduklar denetimler sonucunda fahi fiyat ve son kullanm tarihi geçmi ürünleri bulunduran 6 markete tutanak tutarak cezai ilem gerçekletirdi.

Ülke genelinde Ticaret Bakanlnn fahi fiyat artlar ile stokçuluk eylemlerinin yakndan takibi amacyla balatt denetimler devam ederken, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikcinin talimatlar ile Yeniehir lçesinde zabta ekipleri denetimlerini sklatrarak, market ve frnlarda fahi fiyatlarn önlenmesi adna stokçuluk, gramaj, etiket ve fiyat denetimi yapt.

FAH FYAT UYGULAYANLAR

Yeniehir lçesinde yaplan denetimlerde, gda ürünleri bata olmak üzere temel ihtiyaç maddeleri ürünlerinin etiket, son kullanma tarihi ve gramajlarna bakan zabta ekipleri daha sonra raflardan aldklar ürünleri kasada okutarak, ürünlerin etiket fiyat ile kasa fiyat arasnda bir fark olup olmadn kontrol etti.

Ticaret l Müdürlüü personelleri ile birlikte yaplan kontroller sonucunda 3 markette ürünlerin raflardaki fiyat ile kasa fiyatlarnn ayn olmad tespit edilirken, 3 markette ise son kullanm tarihi geçmi ürünlerin satnn yapld belirlendi. Yaplan tespitlerin ardndan marketler hakknda tutanak tutularak cezai ilem gerçekletirildi. lçede stokçuluk ya da fahi fiyatlar ile haksz kazanç elde etmek isteyenlere kar gereken yasal yaptrmlarn uygulandn belirten Kaymakam Beikci, Ticaret l Müdürlüü ekipleriyle birlikte yaplan denetimlerde, etiket fiyatlarndan al sat fiyatlarna kadar tüketicinin korunmasna yönelik tüm ayrntlar titizlikle incelenmektedir. Denetimlerimizde sadece tüketici olan vatandamz deil, haksz rekabete maruz kalan esnaf kardelerimizi de korumaktayz. Amacmz, stokçuluun önüne geçmek ve vatandalarmzn esnafmzn ekonomik çkarlarn korumaktr dedi.

Ana Sayfaya Git