Babanın İsyanı!

Diyarbakır'da 33 yaşındaki bir şahıs, sosyal medya üzerinden yazıştığı 12 yaşındaki erkek çocuğuyla cinsel istismarda bulunmak üzere buluşmak istemiş, oğlunun hesabını karıştırırken gördükleri karşısında şoka giren baba, yazışmayı sürdürerek buluşma ayarlamıştı. Buluşma yerinde çocuk yerine babasını gören tacizci, olay yerinden bir bankaya ait zırhlı araca binerek kaçmış, olaydan yaklaşık 3 gün sonra polis tarafından gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Haberler 16.09.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 33 yandaki bir ahs, sosyal medya üzerinden yazt 12 yandaki erkek çocuuyla cinsel istismarda bulunmak üzere bulumak istemi, olunun hesabn kartrrken gördükleri karsnda oka giren baba, yazmay sürdürerek buluma ayarlamt. Buluma yerinde çocuk yerine babasn gören tacizci, olay yerinden bir bankaya ait zrhl araca binerek kaçm, olaydan yaklak 3 gün sonra polis tarafndan gözaltna alnp, çkarld mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiti.

Tacizci 59 gün sonra serbest brakld

Tacizci M.A. hakknda çocuun cinsel istismar suçundan 8 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açlmt. Zanl 59 gün hapis yattktan sonra cinsel taciz suçundan 3 yl 9 ay hapis cezasna çarptrlarak geçtiimiz günlerde serbest brakld. Mahkeme, olayda cinsel temas olmad için eylemin cinsel taciz suçunu oluturduunu kaydetti.

Zanlnn cezasn çekmesini istiyorum

Karar örenen baba Sadk Ö., çocuunun yaad oku üzerinden atamadn belirterek zanlnn serbest braklmasna tepki gösterdi. HA muhabirine konuan baba Sadk Ö., çocuuna gelen bir mesajdan üphelendiini ve olayn peine dütüünü söyledi. Baba Sadk Ö., Bir sapn 12 yandaki çocuuma mesaj attn gördüm. Daha sonra çocuumun adna yazmalara devam edip tacizciyi yakalama adna bir giriimde bulundum. Tam yakalayacakken elimizden kaçt, bir bankann zrhl aracyla gelmiti. Olayn ardndan ikayetçi olmutum fakat hiçbir ekilde bir giriim görmedim. Ondan sonra toplumsal sorumluluk hissederek medyaya çktm ve ksa bir süre sonra ahs yakaland ama iki ay sonra ne hikmetse serbest brakld. Bu durumdan ben inanlmaz bir ekilde rahatsz oldum. çünkü çok büyük mücadelelerle, emeklerle iimi gücümü brakp peine dümütüm baka çocuklara olmasn diye, zanlnn iki ay sonra braklmas bende ok etkisi yaatt. Avukatlarmz da ard, ben tekrardan zanlnn yarglanp cezasn çekmesi için cezaevine atlmasn istiyorum dedi.

Baka çocuklara olmamas için caydrc yasa çkarlsn

Amacnn bu tür insanlarn toplumdan soyutlanmas olduuna dikkat çeken Sadk Ö., Benim amacm, toplumdaki bu tür insanlarn üzerine gidilip bunlarn toplumdan silinmesiydi. ahsn iki ayda braklmas bence dier suçlulara fazla ceza almyoruz diye pek caydrc olmadna inanyorum. Yasalarmz yapldktan sonra ceza olur diyor. O çocuklar öldükten sonra, tacize uradktan sonra, psikolojileri bozulduktan sonra bu insanlarn ceza almas ne derece doru olur ki. Zaten suç sabit, att mesajlar ortada net bir ekilde sabitlenmi suçu ileyenin bu kadar ksa sürede braklmasn knyorum. Buradan bakanlarmza sesleniyorum, baka çocuklara olmasn caydrc yasa çkarlmasn istiyorum diye konutu.

Herkese sesleniyorum, korkmadan yürüyün

Bölgede ve Türkiyede kendi alannda tanndn aktaran duyarl baba Sadk Ö., öyle devam etti:

Ben tannm biriyim, güzellik uzmanl yapyorum, Türkiye genelinde çalyorum bölgede tannyorum, Türkiye genelinde tannyorum ben çkp konumay açklamay bir risk olarak görmüyorum, bazen susmak en kötü eydir. Ben sussaydm yarn belki bir akrabam veya hiç tanmadm bir çocua muhakkak bir eyler olacakt. Ben buradan herkese sesleniyorum, korkmadan yürüyün. Bu olaydan sonra bir dernek kurma fikri geldi aklma, madurlar için bir dernek kuracaz. Kendileri açklama yapmak istemiyorsa bize gelecekler ve biz bunun arkasnda duracaz. Türkiye duysun, biz bu sapklar rahat brakmayacaz. (HA)

Ana Sayfaya Git