Diyarbakır'dan insanı yardım!

Diyarbakır'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemeleri, 55 araçlık konvoyla yola çıktı.

Haberler 18.12.2016 - 13:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda toplanan giysi, battaniye ve çocuk mamasndan oluan insani yardm malzemelerini Halepe ulatracak yaklak 350 kiinin bulunduu 55 araçlk konvoy, Diyarbakr nsani Yardm Dernei binas önünden dualarla uurland.

Dernek Bakan Yardmcs Bar Oktay, burada yapt konumada, Halepin büyük bir muhasara altnda olduunu söyledi.

DYARBAKIRDAN NSANI YARDIM

Oktay, medyaya yansyan, Halepin dütüüne dair iddialarn dikkate alnmamas gerektiini ifade ederek, Halepte iki mahallede 150 bin kiinin skm durumda olduunu savundu.

Bu kampanya ile amaçlarnn Halepte yaanan insanlk dramndan tüm dünyann haberdar olmasn salamak olduunu belirten Oktay, unlar söyledi:

Bizim hedefimiz oradaki 325 bin insann dar çkmasdr. HH Genel Merkezi 85 bin kiinin dar çkmas, yol açlmas için görümelerini sürdürüyor. Türkiye, Cumhurbakanl ve hükümet nezdinde görümelerini sürdürüyor. Bu çkmz çok önemli, belki bir insan kurtaracaz, belki bir insan kurtarmaya vesile olamayacaz ama herkes zalimin zulmünü görecek ve zalime haykrm olacak.

Ana Sayfaya Git