Hür Dava'da İshak Dönemi

‘Dürüst Siyaset Gerçek Adalet’ sloganıyla Ankara’da gerçekleştirilen HÜDA PAR 3'üncü Olağan Büyük Kongresinde yapılan oylama sonucu HÜDA PAR Genel Başkanlığına Avukat İshak Sağlam seçildi.

Haberler 08.10.2018 - 01:00 Son Güncelleme : 08.10.2018 - 01:14

Ankara Ulusta bulunan Atatürk Spor ve Sergi Saraynda yaplan HÜDA PAR 3üncü Olaan Büyük Kongresinde Divan bakanlna Rasim Saygn seçildi, Nuri Cokun ile Metin Kaya ise bakan yardmcla seçildi.

Divan seçiminin ardndan HÜDA PAR Genel Bakan Vekili Mehmet Yavuz, konumasn yapmas için kürsüye davet edildi. Kürdçe, Arapça ve Türkçe olmak üzere üç dilde katlmclar selamlayan Yavuz, Kobani bahaneli 6-8 Ekim saldrlar yldönümünü hatrlatarak, bu saldrlarn azmettiricisi ncirlik üssünün sahibi ABD ve yandalar olduunu söyledi.

Suriye konusuna da deinen Yavuz, Suriyedeki bütün etnik unsurlarn dikkate alnarak adalet temelinde bir siyasi-idari sistemin inasna çallmas gerektiinin altn çizdi.

SYONS VE EMPERYALSTLER

Siyonistlerin ve emperyalistlerin Kürdler üzerindeki emellerinin hiç bitmediini, bölge ülkelerinin de uyguladklar yanl politikalarla emperyalistlerin ilerini kolaylatrdn, bugün de devam ettiini sözlerine ekleyen Yavuz, Kürdlerin bu corafyann bir gerçei olduunu vurgulayarak Kürd Meselesinin çözümü noktasnda önerilerini sralad.

nanca uygun ve üretime dayal bir ekonomi modelinin esas alnmas gerektiinin altn çizen Yavuz, ekonomi konusundaki meseleyi bütünüyle d mihraklara havale etmenin doru olmadn söyleyerek HÜDA PARn ekonomik temelli çözüm önerilerini sralad.

28 ubat ve FETÖ yargs madurlarnn halen cezaevlerinde olduunu hatrlatan Yavuz, herkes için her konuda artsz ve pazarlksz adalet istediklerini ifade etti.

Konumasnn devamnda Yavuz, güvenlik soruturmalar, mülakatta yaplan usulsüzlükler, Türkiyede yaplan hukuksuzluklar, yeni anayasa, Cumhurbakanl Hükümet Sistemi, seçim baraj, bedelli askerlik, vatandalk tanm, eitim sistemi, aile koruma kanunu, Bahis yasas ve 18 ya alt evlilik konularna da ayrca açklk getirdi.

HÜDA PAR Genel Bakan Aday Avukat shak Salam, yeni bir heyecanla sahaya inip HÜDA PARn misyonunu halka anlatacaklarn söyledi. Salam, ilkelerinden ve istikametlerinden ödün vermeden çalmalarn arttrarak Önce nsan, Öncelik Adalet demeye devam ederek adalet ve hizmet anlayn da getireceklerinin altn çizdi.

YEN DÖNEME LKN HEDEFLER

MHPnin Meclise sunduu ceza indirimine de deinen Salam, 28 ubat ve FETÖnün kendilerine kumpas kurduu kesin olarak belli olanlarn da af kapsamna alnmas gerektiine dikkat çekti. Ekonomide yaananlara da deinen Salam, Hem skntlarn kaynann ekonomik sava olduunu söyleyeceksiniz hem de ekonominin dümenini size sava açanlara teslim edeceksiniz. dedi.

Konumasna 3üncü Olaan Kongresinin memlekete, ümmete ve insanlk lemine hayrlar getirmesini temenni ederek balayan Salam, 6-7 Ekim saldrlarnn yldönümü olduuna iaret ederken, Siyasi partilerin, iktidar ele geçirme mücadelesi yerine, halka hizmet etmek için yarmalar gerektiine vurgu yaparak öyle dedi;

MUHALEFETN MSYONU ÖNEML

HÜDA PAR olarak siyasete yeni bir bak açs getirdik. Mevcut anlayta muhalefet demek Kar olmak demektir. Bu anlayla iktidarn doru veya yanl yapmas hiç önemli deildir. Hlbuki bu anlay siyasi partiler arasnda sürekli bir çatmay beraberinde getirir, toplumu gerer ve iyi ilerin yaplmasna dahi mani olur. Biz, her konuda yapc muhalefet yolunu izleyeceimizi, doruyu kim yaparsa yapsn ve nereden gelirse gelsin destek vereceimizi, yanl kim yaparsa yapsn ve nereden gelirse karsnda duracamz yüksek sesle dile getirdik. lkeli duruumuz, istikametimiz ve gayretli çalmalarmzla ülkeye muhalefet anlay bakmndan yeni bir ses ve anlay getirdiimiz gibi, Allahn izni ve inayetiyle, ilkelerimizden ve istikametimizden ödün vermeden gayretli ve ihlasl çalmalarmz arttrarak Önce nsan, Öncelik Adalet demeye devam ederek halkmza özlemle bekledii HÜDA PARn adalet ve hizmet anlayn da getireceiz. eklinde konutu.

FETÖNUN KURDUU KUMPASLAR

Gündemdeki af meselesine de deinen Salam, konumasna öyle devam etti: Malumunuz olduu üzere memleketin gündemde bir af meselesi var. Bu affn gerekçesi olarak; FETÖ mensubu olduu söylenen Hakim ve savclarn oluturduu kararlarda adalete uygun hareket etmediklerinin tespit edildii, hakim ve savclarn neredeyse üçte birinin FETÖ suçlamasyla cezaevinde olduklar ya da ilerine son verildii dile getiriliyor. Bu gerekçenin büyük bir ksmna biz de imzamz atyoruz. Ancak darbe alt yapsn oluturmak için bu yaplarn belki de tevik ettii suç ve suçlular bakmndan af talep edilirken FETÖnün kendilerine kumpas kurduu kesin olarak belli olan, hatta bu konuda birçok mahkeme karar bulunanlar neden af kapsamna alnmyor, bunu anlamak mümkün deil. Af konusunda sorunlarn daha da büyümemesi için bu aamadan sonra geri adm atlmamas gerekir. Sayn Cumhurbakannn dedii gibi biz de; devletin kendisine kar ilenen suçlarda af yetkisi vardr diyoruz. Toplumsal barn ve huzurun salanmas için üçüncü ahsa kar ilenen suçlarda daha temkinli olmak gerekir. Madur veya madurun mirasçlaryla uzlama salayanlar af kapsamna alnabilir. Bu ekilde toplumda bir yara olan kan davas ve husumetlerin ortadan kaldrlmasna da yardmc olunmu olur.

KMSEDEN CAZET ALMADAN

Mart 2019da yaplacak yerel seçimler için imdiden çalmalara balanlmas gerektiini belirten Salam, son olarak unlar kaydetti: Önümüzde bir yerel seçim var. mknlarmzn snrl olduunun farkndayz. Daha çok çalarak, daha çok fedakrlkta bulunarak, insanmza birebir temas ederek kendimizi ve davamz anlatacaz. Mazlumlarn feryadna, imdat haykrlarna cevap olacak, hiçbir knaycnn knamasna aldr etmeyeceiz. Hiç kimseden icazet almay düünmeden, dorular haykrmaya, küresel güç odaklarnn ve yerli uzantlarnn hile ve desiselerini bozmak için var gücümüzle çalmaya devam edeceiz. Bu yolda asla ylgnla ve ümitsizlie dümeden doru bildiimiz yolda halka ve Hakka hizmet yolunda çalmaya devam edeceiz. nancm ümitsizlii haram klmtr. Biz seferden sorumluyuz, üzerimize düen görevi yapmakla mükellefiz. Zafer Allahtandr. Ancak Allah Tebarek ve Tel hazretleri ihlas ve samimiyetle çalanlara yardmn esirgemeyeceini vadetmitir. çalma bizden baar ve zafer Allahtandr.

Ankara Ulusta bulunan Atatürk Spor ve Sergi Saraynda yaplan HÜDA PAR 3üncü Olaan Büyük Kongresi sona erdi. Saat 10.00da balayan HÜDA PAR kongresi saat 15.00te sona erdi.

Genel Bakanlk oylamas ile GK, ura Meclisi ve Merkez Disiplin üyeleri oylamas ayr ayr yapld. Yaplan seçimde bin 165 delegeden 777 delege oy kulland. 777 delegenin tamammn oyunu alan Avukat shak Salam, HÜDA PAR Genel Bakanlna seçildi.

SHAM SALAM DÖNEM

Zekeriya Yapcolunun Diyarbakrdan bamsz milletvekili aday olmas nedeniyle istifa ettii HÜDA PAR Genel Bakanlna, Genel Bakan Yardmcs Mehmet Yavuz vekaleten getirilmiti. Yaplan oylama sonucu HÜDA PAR Genel Bakanlna shak Salam seçildi.

Kongrede Genel dare Kurulu (GK) ve Yedek Üyeleri, Genel Merkez Disiplin Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, Genel Merkez stiare Kurulu Asil Üyelerinin seçimleri de yapld.

GENEL DARE KURULU

Genel dare Kuruluna seçilen asil üyeler öyle: Zekeriya Yapcolu, Mehmet Hüseyin Ylmaz, Sait ahin, Mehmet Yavuz, Aydn Gök, ahzade Demir, Mehmet Mehdi Ouz, Abdurrahman Cens, Eyyüp Yanaç, Vedat Turgut, Cemal çoban, eyhmus Tanrkulu, Abdullah Aslan, Adile Abdulhadiolu, Cesim Ylmaz, Emin Güne, Habibe Günel, Hamdullah Tasal, Hasan ahin, Hüseyin mir, Mahmut ahin, Masum Ayyldz, Mehmet Ein, Meryem Kiraz, Sema Yarar ve ükran Kaya.

YEDEK ÜYELER KM?

Yedek üyeler: Mahmut Eminolu, Ömer Faruk Dinç, dris Yapcolu, Abdulmenaf Baysal, Seyfullah Girien, Hasan Bozda, Enes Demirer, brahim Sevgili, Mehmet Emin Özaslan, Mahmut Durmu, Adem Aksu, Hakan Özbay ve Ömer Akn.

DSPLN KURULU ÜYELER

Merkez Disiplin Kurulu asil üyeleri: Ahmet Erkul, Fadl ani, Mahmut Tekdal, Mehmet Emin Doru, Nazim Eprem, ehmus Akman ve Veysel Topkan.

Merkez Disiplin Kurulu yedek üyeleri: Rdvan Yapcolu, Abdullah Bozkurt ve Salih Demir.

stiare Kurulu asil üyeleri: Ahmet Seyyidolu, Nuri Güne, Mehmet Beir imek, Veysi Gültekin, Seyithan Aksoy, smail Kocakaplan, Mehmet Ali Ortaç, Mehmet Fatih Anal, Cengiz Karakaya, nan Sur, sa Aydn, Nasur Sevinik, Mehmet Selim Sabaz, Serkan Ramanl ve Lokman Yalçn.

HÜDA PAR Genel Bakan seçilen shak Salam, tebrikleri kabul ederek, toplu hatra fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git