İlçeler de OSB'ye kavuşturulacak

İl Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'ın sosyo-ekonomik yönde şahlanma dönemine girdiğini ifade ederek, "İlçelerde de OSB'leri kuruyoruz" müjdesini verdi.

Haberler 02.06.2017 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn dünyas, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Bakanlnn verdii iftar yemeinde bulutu. l Valisi Aksoy,

Diyarbakrn önemli bir ehir olduunu ve tek bir OSBnin yetmediini belirten Aksoy, Diyarbakr önemli bir ehir ve buraya tek bir OSB yetmezdi derken, ilçelere de OSBnin kurulaca müjdesini verdi.

DÜNAYASI BULUTU

Bir otelde verilen iftar yemeine Vali Aksoyun yansra, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Diyarbakr OSB Yönetim Kurulu Bakan Vekili Abdülkadir Karavil ve birçok iadam katld. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Bakan Vekili Abdülkadir Karavil çalmalaryla ilgili bir sunum gerçekletirdi.

SANAYCLERN SORUNLARI

l Valisi Hüseyin Aksoy, organize sanayi bölgesi ayaklarnn üzerinde duran sanayicilerin sorunlarn önemli ölçüde giderme gayret gösteren ve belirli bir aamaya kadar gelen OSBlerden biri halinde geldiini söyledi. Aksoy öyle dedi;

Özellikle son yllarda yönetim kurulu olarak dier kurum ve kurulularmzla i birlii içerisinde Organize Sanayi Bölgemizin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için youn gayret gösterdik. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlmzla, çevre ve ehircilik Bakanlmzla birçok projemizin hayata geçmesi noktasnda temaslarmz oldu ve bu çalmalar yine ayn heyecanla sürdürmeye devam ediyoruz.

Diyarbakr Türkiyenin önemli bir ehri ve bu önemli ehirde yatrm yapmak isteyen birçok yatrmc var. Diyarbakrdaki Organize Sanayi Bölgemizin yeni genileme alanyla ilgili çalmalar balattk ve 2000 dönümlük bir alan Sanayi Bölgemize kazandrmayla ilgili çalmalarmz devam ediyor. mar ile ilgili konularda Büyükehir Belediyemizin çalmalar tamamlanmak ürere. Mera arazisi ile ilgili ksmalar da Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlmzla takip ediyoruz.

TEKSTL ORGANZE SANAY

Önümüzdeki dönemde O.S.Bmizi 2000 dönüm daha büyütmek için mesafeler alm olacaz. Diyarbakr önemli bir ehir ve buraya tek bir O.S.B yetmezdi. Tekstil Organize Sanayi bölgesi bilindii üzere daha önce çalmalar balatlmt ve tüzel kiilii oluturuldu. Parselasyon çalmalar tamamlanmak üzere, önümüzdeki dönemde Diyarbakr Tekstil Organize Sanayi Bölgemizde de yatrmclarmza arsa tahsis edebilir bir konuma geleceiz.

Bilindii üzere Cazibe Merkezleri Program Diyarbakrda açkland ve en fazla müracaat edilen illerden birisi de Diyarbakr. Bu anlamda Kalknma Bankas ve Kalknma Bakanl bu müracaatlar deerlendiriyor önümüzdeki günlerde bunlarla ilgili açklamalar yapacaklar. Diyarbakrda yatrmclara arsa üretmek adna yine biz bir organize sanayi bölgesi daha oluturalm diye yola çktk ve Urfa Yolu üzerinde yine mera arazisi olan 3000 dönümlük bir noktada çalmalar balattk. mar ile ilgili çalmalar Büyükehir Belediyemiz, dier alanlarla ilgili olanlar da yine dier kurumlarmzla i birlii içerisinde yapyoruz.

ERGAN VE BSMLE OSB

Yine Ergani ve Bismilde organize sanayi oluturma adna arsa çalmalarmz da devam ediyor. Diyarbakr önemli ulam aksna sahip illerden birisi ve Diyarbakrda lojistik merkez oluturabilme adna bir Lojistik Köy kurmayla ilgili çalmalarmz var. Bu noktada da Kalknma Ajansmzn koordinasyonunda birçok kurum ve kuruluumuz ile beraber Diyarbakrmza önümüzdeki dönemde hep birlikte inallah kazandrm olacaz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git