İndirim beklerken zam geldi!

Dolar kurunda sert düşüş yaşanırken doğa olarak vatandaştan çarşı pazarda bir indirim beklentisi oluştu ancak bazı satıcılar indirim yerine zam yapmaya devam ediyor.

Haberler 27.12.2021 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Tayyip Erdoann düük faiz temelli yeni ekonomi modeline geçildiini açklamasnn 18 TL seviyelerinde seyreden dolar kurunun 11 TL seviyelerine kadar hzla gerilemesinin ardndan vatandalarda oluan fiyatlarda indirim beklentisi, kurdaki en ufak bir yükselii bile fiyat etiketine yanstlrken, düüe meyil verilmemesi dikkat çekti.

SOSYAL MEDYADAK ETKETLER
Hem devletten hem de vatandatan gelen indirim çarlarna sessiz kalan baz satclar, brakn indirim yapmay zam yapamaya devam ediyor. Sosyal medyada bir çok kullanc halen her gün artan fiyat etiketlerinin fotoraflarn paylamaya devam ediyor. Örnein dolardaki düü eker fiyatlarnda indirim beklenirken 5 kilogramlk toz eker market raflarnda 35 TLden 45 TLye çkt. Fiyat etiketi üzerindeki fiyat deiim tarihin ise 24 Aralk olduunu belirtelim.

DOLAR DÜÜYOR YUMURTA YÜKSELYOR
Bir çok üründe fiyatlar artmaya devam ederken, yumurta fiyatlarna üst üste zam yaplyor. Son bir haftada baz marketlerde yumurta fiyatlar 3 kez zamland.
DENETMLER ARTTI CEZA YAIYOR
Öte yandan Fahi fiyat artlar ve stokçuluk uygulamalarna yönelik denetim ve incelemelerde bulunmak üzere kurulan Haksz Fiyat Deerlendirme Kurulu, cuma günü toplanarak yaplan denetimler ve vatanda ikayetlerini masaya yatrd. Kurulun marketlere yönelik yapt denetimlerde baz marketlerin ürün al fiyatlar artmamasna ramen baz ürün gruplarnda yüzde 20leri aan oranlarda sebepsiz yere zam yapt tespit edildi.

VATANDA MADUR EDLYOR

Marketlerin beyaz et, krmz et, tavuk kanad, beyaz peynir, kaar peyniri gibi ürünlerde al maliyetleri artmamasna ramen yaptklar zam oranlarnn ticareti bozucu ve vatanda madur edici faaliyet olarak deerlendirildii belirtildi.

DYARBAKIRDAK EKMEK ZAMMI

Diyarbakrda döviz kuruluna bal olarak un fiyatlar ve akaryakttaki artlar basene ederek, ekmee yaplan zam oran tartmalar devam ederken, l Valiliinin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliinin ald zam kararna ilikin itiraz sonuçsuz kald. Gerçekleen görüme sonucu yaplan oylamada Vali Yardmcs Ömer Cokunun itirazn kabulü ile tarifenin iptali yönündeki oyuna karlk, DTSO ve DESOB temsilcilerinin itirazn reddine yönelik oylar sonucu; yaplan itiraz oy çokluuyla reddedildi

çAYA ZAM ÖNERS GELD

Ekmek zamndaki direnie ek olarak yeni bir zammn da kapda olduu örenildi. Diyarbakrdaki Kahveciler ve çayclar Odasnn çay fiyatna arta gidilmesi yönünde, teklifte bulunduu bildirildi. 17 lçe tekilatndan alnan öneri ve istenilen ücretin ardndan hazrlanan fiyat art istemi, Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odas Birlii tarafndan l Valiliine sunmas bekleniyor. çay fiyatna yüzde 30 ila 40 arasnda zam yaplmas düünülüyor.

3 BN ALEYE GIDA KOLS

Burada, Ergani ilçesinde 3 bin ihtiyaç sahibi aileye 6 TIR dolusu gda kolisi yardm yapld.
Ergani Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ahmet Karaaslann Gönüllere dokunan belediyecilik anlayyla balatt kampanyada Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf (SYDV) tarafndan ihtiyaç sahibi 3 bin aile tespit edildi. Kampanya kapsamnda Tarm ve Kredi Kooperatifinden temin edilen 6 TIR dolusu gda kolisi, belediyenin Kültür ve Sosyal ler Müdürlüü ile SYDY Vefa ekipleri tarafndan ailelere ulatrld.

Ana Sayfaya Git