Temas yok diye serbest

Linçten polisin kurtardığı çocuğa taciz şüphelisi serbest.

Haberler 15.10.2021 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda okul çk evine giden lise örencisi A..B.yi (15) takip edip bina içerisinde taciz ettii iddia edilen F.B., kzn babas tarafndan yakaland. Karakola götürülen F.Byi linç edilmekten polis kurtard. Yaanan arbede ise cep telefonu kamerasna yansd. F.B.nin çocua cinsel taciz suçlamasyla sevk edildii mahkemede dokunma olmad gerekçesiyle adli kontrol artyla serbest brakld örenildi

Olay, 11 Ekimde merkez Yeniehir ilçesi Kooperatif Mahallesinde akam saatlerinde meydana geldi. Lise örencisi A.B., okuldan çkp evine gitmek üzere oturduklar apartmann önüne geldi. Burada F.B.nin üpheli hareketleri üzerine binaya girmeyen A.B., daha sonra asansörün kapsnn açk olduunu fark etti. Merdivenleri kullanarak yukarya çkan A.B.nin güvenlik kamera görüntülerini yönetici olduu için evinde de izleyebilen babas K.B., aa indi. Bu srada F.B., kaçarak uzaklat. K.B., daha sonra F.B.yi 100 metre ileride gördü. Görüntüleri telefondan gösteren baba K.B., üpheli F.Byi yakalayarak oturduklar binann önüne getirdi.

LNç GRM

Bu srada çevrede toplananlar durumu fark edince üpheliye saldrd. Yaanan olayn ardndan bölgeye gelen polisler üpheli F.B.yi linçten kurtararak karakola götürdü. Bina önünde bir süre gezinen ve ardndan bina içerisine girerek fermuarn açan üpheli F.B.nin o anlar ise güvenlik kameras görüntülerine yansd. Linç giriimi sonra yaanan arbedenin cep telefonu kamerasyla kaydedildii olayda F.B.nin çocua cinsel taciz suçlamasyla sevk edildii mahkemede temas olmad gerekçesiyle adli kontrol artyla serbest brakld örenildi.

ELN KOLUNU SALLAYARAK GEZMES çOK ZORUMA GDYOR

Yaad oku atlatamayan A.B., okuldan çkta eve döndüünde binann önünde bir kiiyi gördüünü hareketler yaparak binaya çardn anlatt. A.B., Ben de sonradan bakasna söylüyor diye düündüm. Hiç aldr etmedim, binaya girince asansörün kaps aralklyd. çantamla oyalandm ki gitsin diye korktum çünkü. Sonra merdivenlerden çkmak zorunda kaldm. O gün iyi ki asansöre binmedim, o düünceyle benim artk psikolojim bozuldu. Her gün o düünce kafamn içinde. Acaba gelir mi? Gelse bir ey yapar m? Ya da yapmaz m? Serbest çünkü ne yapacam bilmiyorum. O yüzden tutuklanmasn istiyorum. Elini kolunu sallayarak gezmesi çok zoruma gidiyor dedi.

PROFESYONEL BOKSÖR OLMAMA RAMEN DOKUNMADIM

Baba K.B., bina yöneticisi olduu için evinden güvenlik kameralar görüntülerini izledikten sonra asansöre kzn binmeyeceini anlaynca üpheli F.B.nin fermuarn açtn ve cinsel organn çkardn söyledi. K.B., öyle konutu:

Kzm bunu fark edince merdivenle çkmaya balyor. Bu da asansöre girmeyeceini anlaynca merdivenle onu takip ediyor. Evimiz 3üncü katta ama o 2nci kata kadar geliyor, bizim sesimizi duyunca kaçp gitti. Yakaladktan sonra olay yerine getirdim. Kzmla yüzletireyim diye, tabii getirince de dokunmadm. Ben profesyonel boksör olmama ramen hiç dokunmadm bile. Ben devlete inandm ve güvendiim için böyle bir ey varsa eer cezasn mutlaka verir, diye. Aldm getirdim evin önüne kadar. Etrafma döndüümde yaklak 300 kii gördüm. Linç giriimine kalkmaya baladlar. Tanmadm insanlar da vard. Serbest kald ancak itiraz edecek hakkmz bile yok. Benim çocuum u an okula gidemiyor ama adam evinde oturuyor. 2 gün de olsa tutuklu olarak yarglansn. Dokunma olmam. Ölsün mü ? Dokunsun mu? Benim kzm önce asansöre binmi olsayd, bu ahs asansörde kzm sktrsayd bunun vebalini hesabn kim verecekti.

Ana Sayfaya Git