'Çevre felaketi' uyarısı yapıldı

Gazze'deki Filistin Tarım Bakanlığı, İsrail'in düzenlediği son saldırılarda, bir şirkete ait kimyasal tarım malzemesi depolarını hedef alması nedeniyle "çevre felaketi" yaşanabileceği uyarısı yaptı.

Haberler 28.05.2021 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazze

Bakanlk Vekili brahim el-Kudra, Gazzenin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesinde srialin saldrlar neticesinde enkaza dönen bir bölgede basn toplants düzenledi.

Kudra, srail igal güçlerinin, son saldrsnda Hudayr Tarm irketine ait kimyasal tarm malzemesi depolarnn hedef alndn belirterek, bu bölgede çevre felaketi yaanabilecei uyarsnda bulundu.

srail ordusunun fosforlu mermilerle bu irketin depolarn bombaladn ve birkaç gün süren yangnlarn çktn belirten Kudra, Bu yangnlar nedeniyle zehirli ve tehlikeli kimyasal maddeler ve gazlar çevreye szd. dedi.

Kudra, bu durumun sal tehdit ettiine, toprak ve yer alt sularn kirlettiine dikkati çekerek, Halk saln dorudan etkileyen zararl kimyasallar nedeniyle saldrya hedef olan bölgenin boaltlmas gerekiyor. ifadesini kulland.

Kudra ayrca, uluslararas insan haklar ve çevre ileriyle ilgili kurumlara, srailin son saldrsnn, insan, çevre ve sala yönelik olumsuz etkisinin giderilmesi çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git