Danimarka, Gazze'deki sivillere 10,6 milyon dolar ilave insani yardım yapacak

Danimarka'nın, İsrail ordusunun aralıksız saldırılarına maruz kalan Gazze'deki Filistinli siviller için 10,6 milyon dolar ilave insani yardım yapacağı açıklandı.

Haberler 09.11.2023 - 18:59 Son Güncelleme : 09.11.2023 - 20:06

Danimarka Kalkınma İşbirliği ve Küresel İklim Politikası Bakanı Dan Jorgensen, yaptığı açıklamada, Gazzedeki insani durumun katastrofik boyutlara ulaştığını ve her geçen gün daha da kötüleşmekte olduğunu ifade etti.

Jorgensen, hükümetin, insani yardım çabalarını daha önce açıkladığı miktara ilave olarak 75 milyon kronla (10,6 milyon dolar) destekleyeceğini belirtti.

Danimarkanın saldırılardan ağır etkilenen pek çok çocuğa yardıma odaklandığını kaydeden Jorgensen, sivillerin insani yardım, temiz suya erişim, tıbbi tedavi konularında hala acil yardıma ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Bu arada, Danimarka Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, söz konusu miktarın, Gazzedeki sivillerin su, gıda ve barınma gibi acil ihtiyaçları için kullanılacağı belirtildi.

Diğer yandan, Bakan Jorgensen Pariste Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macronun çağrısıyla düzenlenen Gazzeli Siviller için Uluslararası İnsani Konferansta yaptığı konuşmada, Gazzede insani yardım koridoru açılması ve saldırılara ara verilmesi çağrısında bulundu.

Jorgensen, Avrupa Birliğinin (AB) Gazze Şeridine hızlı, güvenli ve engelsiz insani erişim çağrısına Danimarkanın desteğini açıkladı.

Danimarka Kalkınma İşbirliği ve Küresel İklim Politikası Bakanı Dan Jorgensen, 17 Ekimde yaptığı açıklamada, Özellikle Gazzedeki insani durum çok kritik. diyerek Gazze ve Batı Şeriadaki siviller için 7,1 milyon dolarlık ek yardım taahhüt etmişti.

İSRAİLİN GAZZEYE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrailin Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridine yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekimden bu yana 35i Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda olmak üzere 352si asker 1400den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsraile göre, Kassam Tugaylarının elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrailin saldırılarında 4 bin 412si çocuk, 2 bin 918i kadın olmak üzere 10 bin 812 Filistinli öldürüldü, 26 bin 905 kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüste İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 175 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazzede binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekimden bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Ana Sayfaya Git