Fas'ta binlerce kişinin katılımıyla Gazze'ye destek gösterileri düzenlendi

Fas'ın birçok şehrinde binlerce kişi, yaklaşık 2 haftadır yoğun İsrail saldırısı altındaki Gazze Şeridi'ne destek için yürüdü.

Haberler 20.10.2023 - 19:01 Son Güncelleme : 20.10.2023 - 22:00

İsraille Normalleşmeye Karşı Filistini Destekleme Fas Cephesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla başkent Rabatın yanı sıra Muhammediyye, Beni Mellal, Tanca, Tatvan, Kazablanka, Fes, El-Araiş, Agadir, Vecde ve Burkan kentlerinde gösteri düzenlendi.

Gösterilere katılan binlerce kişi, Gazzeye karşı savaşın sona ermesini talep eden ve İsrailin Gazzedeki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalamasını kınayan sloganlar attı.

Göstericiler, Gazze halkının yerinden edilmesini hedefleyen planı reddettiklerini dile getirdiler.

İSRAİL-FİLİSTİN çATIŞMASI

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsraile Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazzeden İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısına baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridine saldırı başlatmıştı.

Gazzeden düzenlenen saldırılarda 306sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin Gazzeye saldırılarında 1524ü çocuk, 4 bin 137 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeriada da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 81 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

İsrailin Gazzedeki El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekimde düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

Ana Sayfaya Git