Devlet yurdundaki engelli öğrencilere 7/24 hizmet

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca, yurtlarda barınan engelli öğrenciler için "Engelsiz İletişim" projesi başlatıldı.

Haberler 08.06.2018 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) balatt Engelsiz letiim projesi kapsamnda, Kurumsal letiim Merkezi tarafndan aranacak engelli örencilere, yurdun fiziki yaps, hizmetleri, ortak alanlara eriim, burs/kredi alp almadklarna ilikin sorular sorulacak ve merkeze 7/24 eriim salayabilecekleri bilgisi aktarlacak.

KYK, yurt yerletirmelerinde ve burs tahsisinde engelli örencilere öncelik tanyor. Salk Kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduunu belgelendiren örenciler, yurtlarda öncelikli olarak barndrlyor, burs imkanndan faydalanyor.

81 il ve KKTCdeki 794 yurtta bin 534 engelli örenci, kendileri için tasarlanan özel odalarda barnyor. Yurtlarda engelli örenciler için ayrlm toplam 2 bin 420 yatak bulunuyor. KYK, toplam 3 bin 694 engelli örenciye de burs veriyor.

Engelli örencilerin günlük yaamlarn kolaylatracak rahat ve sorunsuz sürdürebilmelerine imkan salayacak ekilde yeni ve modern yurtlar ina ediliyor. Mevcut yurtlarda da her il ve ilçede en az bir kz ve bir erkek yurt blounda olmak üzere TSE 911 standartlarna uygun rampa ve asansörler yapld, görme engelli örenciler için klavuz zemin hazrland.

- Örencilerin yurt hizmetleri hakknda görüleri alnyor

Öte yandan, engelli örenciler yurdun fiziki yaps, yurt hizmetleri, ortak kullanm alanlar ile ilgili soru ve sorunlarn Kurumsal letiim Merkezine iletebiliyor.

KYK tarafndan, engelli örencilerin yurtlardaki yaamlarnn daha da iyiletirilmesi amacyla yeni bir proje balatld.

Engelsiz letiim projesi kapsamnda, yurtlarda salk kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzeri engelli olduunu belgelendiren örencilere, ortak alanlara eriim, burs/kredi alp almadklarna ilikin sorular sorulacak, merkeze 7/24 eriim salayabilecekleri bilgisi aktarlacak.

Örencilerin yurt hizmetleri hakknda görülerinin alnaca proje kapsamnda, engelli örencilerin sorunlar ve talepleri rapor haline getirilerek, daha iyi ve kaliteli hizmet için ilgili birimlerce deerlendirilecek.

Ana Sayfaya Git