Eğitimde doping!

Geçen yıl başladığı yolcuğunu sürdüren "Doping Teknoloji Tırı" ile VR gözlüklerden dronlara, İHA konsolundan 3D yazıcılara, Tesla bobininden rüzgar türbinine kadar pek çok teknolojik alet, Türkiye turunda çocukların kullanımına sunuluyor.

Haberler 07.05.2022 - 02:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Doping Teknoloji Tr Türkiye turunda binlerce çocuu bilim ve teknolojiyle buluturdu.

Eitim sektöründe akademik ve teknolojik anlamda inovatif AR-GE çalmalarna arlk veren Doping Hafza, Türkiyenin dört bir yanndaki çocuklara ulaabilmek ve yarnn gençlerine bilimsel ve teknolojik ufuklar açmak amacyla Doping Teknoloji Tr projesini hayata geçirdi.

çocuklar teknolojiyle tantrmak, teknolojinin ulaabilecei noktalar göstermek amacyla 10 Ekim 2021de Adyamandan yola çkan Doping Teknoloji Tr il il, ilçe ilçe gezerek, VR gözlüklerden dronlara, HA konsolundan 3D yazclara, Tesla bobininden rüzgar türbinine kadar pek çok teknolojik aleti çocuklarn kullanmna sundu.

Uzun soluklu yolculuunu sürdüren teknoloji trnn bir adresi de Diyarbakr oldu.

Merkez Kayapnar ilçesindeki Millet lkokulu bahçesinde konulandrlan trda çocuklar uzmanlar eliinde teknolojik gelimelerle ilgili bilgilendirildi.

Robotik yazlm süreçlerinden 3D yazc için nasl modelleme yaplacana dair her inovatif süreci deneyimleyebilme frsat bulan çocuklar keyifli zaman geçirdi.

Teknoloji tr, 13 Maysa kadar Diyarbakrda çocuklarn hizmetinde olacak.

- Yl sonuna kadar 60 bin örenciyle bulumay hedefliyoruz

Doping Teknoloji Tr Genel Koordinatörü enol Dalklç, AA muhabirine, çocuklarn hayal dünyalarnn gelitirilmesi adna teknoloji trn gelitirdiklerini söyledi.

Dezavantajl bölgelerde teknolojiye ulaamayan çocuklarn görerek ve dokunarak örenmelerini salamak için bu tr tasarladklarn ifade eden Dalklç, Yolculuumuza geçen yl Adyamandan baladk. Malatya, Elaz, Antalya ve Mersinden sonra Diyarbakra geldik. çocuklarmza inanyor ve güveniyoruz. Onun için böyle bir sosyal sorumluluk projesi gelitirdik. çocuklardan inanlmaz güzel tepki alyor, çok mutlu oluyoruz. çocuklar burada bilimle alakal birçok teknolojik ürünle tanyor. dedi.

Dalklç, bugüne kadar 6 ile ulatklarn dile getirerek, eitim öretim dönemi sona erinceye kadar 8 ile gitmeyi planladklarn belirtti.

Bugüne kadar 30 bin örenciye dokunduk. Bu yl sonuna kadar 60 bin örenciyle bulumay hedefliyoruz. diyen Dalklç, çocuklarn trdaki etkinlikler srasnda büyük heyecan yaadn aktard.

Dalklç, Trla ilgili ark besteleyenler bile gördüm. çocuklarmz kendilerini düünen birilerinin olduunu hissediyor. Bu konuda herkesin duyarl olmasn istiyoruz. çocuklarmz gelecektir. Bu nedenle onlar için yeni projeler yapmak amacyla var gücümüzle çalacaz. diye konutu.

- çocuklarmz heyecanla karlad

çocuklarla trdaki etkinliklere katlan Kayapnar Milli Eitim Müdürü Aydn Ak da eitim sadece okuldan ibaret olmadn, snf dnda da örencilerin örenmelerinin gelitirmesi için bunun çok güzel bir proje olduunu belirtti.

Ak, çocuklarn teknolojiyi kefetmesinin onlara heyecan kattn ifade ederek, teknoloji tr sayesinde çocuklarn yetenekleri dorultusunda hayal kurmay ve örenmeyi gelitirmelerinin onlara motivasyon saladn aktard.

TEKNOFEST, TÜBTAK destekli projeler ve zeka oyunlarnn çocuklarn ufkunu gelitirdiine iaret eden Ak, teknolojiyi örenmeleri için örencileri üst düzeyde bu projelere tevik ettiklerini bildirdi.

Ak, Her okulumuzun teknoloji snf olmayabiliyor. Bu anlamda okullarmzn bahçelerinde bu teknoloji trlarnn olmas örenciler adna çok sevindirici. çocuklarmz teknoloji trnda merak duygusunu da uyandryor. nsanlarn bilime ulamasnda, kefetme ve yeni bir eyler icat etmede merak duygusu önemli. Tr da donan, teknolojisiyle çocuklarmzda hem merak uyandryor hem de onlara hayal kurmay öretiyor. çocuklarmz heyecanla karlad. Bu imkan salayanlara teekkür ederim. ifadelerini kulland.

- Robotik kodlama örendik

Tr gezen örencilerden Sara Da, ilk kez böyle bir etkinlie katldn ve çok mutlu olduunu söyledi.

Tr gördüünde çok ardn anlatan Da, Robotik kodlama örendik. Arkadalarmla çok elendik. Bence bu tarz etkinlikler olsun. çünkü çok eleniyoruz. Büyüyünce bilgisayarda robotik kodlama yapmak istiyorum. dedi.

Muhammet Ali Tuncay da tr çok sevdiini belirterek, Robot yaptklarmza tepki verdi. Daha önce böyle bir ey görmedim. Gördüüme de çok sevindim. diye konutu.

Ana Sayfaya Git