Eğitimde gelecek!

Eğitimde gelecek, TEKNOFEST Eğitim Teknolojileri Yarışması ile şekillenecek.

Haberler 22.02.2022 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Teknoloji Takm Vakf yürütücülüünde, TEKNOFEST kapsamnda gerçekletirilen Eitim Teknolojileri Yarmasnda eitim ve öretimde teknoloji entegrasyonu ile örenmeyi kolaylatracak, kalc hale getirecek çözümler üretecek genç beyinler yaryor.

TEKNOFEST açklamasna göre, eitim ve öretimde frsat eitliini sunacak, yerli ve milli ürünlerin gelitirilmesini hedefleyen yarmaya ilkokul, ortaokul, lise, ön lisans, lisans ve üzeri örencileri ile mezunlar katlabiliyor.

Gençlerden örenmede verimlilii en üst seviyede tutarak örencilerin çevrim içi veya çevrim d örenme platformlarnda kullanabilecei bilgisayar destekli veya mobil kullanma uygun çözümler üretmeleri önemli deerlendirme kriterleri arasnda yer alrken, prototip ürün, eitsel yazlm, eitsel oyun, eitsel simülasyon ve yenilikçi teknolojiler üzerinde projeler gelitirmeleri de bekleniyor.

Elenerek örenmeyi amaçlayan eitsel oyunlar, fiziksel ortamda uygulanabilen deneyler, etkinlikler, dijital ortamda denemeye imkan sunan simülasyonlar, yer ve zaman kst olmakszn, farkl yerlerde olan müze, sergi ve bilim merkezleri gibi informal örenme ortamlarnda örenme salayabilen sanal ortam uygulamalar yarmada öne çkan balklar arasnda yer alyor. Tüm bunlara paralel olarak örencilerden belirlenmi bir eitim program dahilinde ve interaktif bir ekilde uygulama yapabilecei etkileimli içerikler gibi dijital uygulamalar gelitirmesi de bekleniyor. Yarmada ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki birincilere 12 bin TL, ikincilere 7 bin TL, üçüncülere 4 bin TL, üniversite seviyesindeki birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye ise 5 bin TL ödül verilecek.

- 29-31 Temmuzda Orduda düzenlenecek

TEKNOFEST Teknoloji Yarmalar kapsamnda, 29-31 Temmuz 2022de Orduda düzenlenecek yarmada dereceye girenler, ödüllerini 30 Austos-4 Eylül 2022de Samsun çaramba Havalimannda düzenlenecek TEKNOFESTte alacak.

Türkiyenin bilim ve mühendislik alanlarnda yetimi insan kaynan artrmay hedefleyen TEKNOFEST, teknoloji yarmalarna katlan gençlere hem kiisel hem de mesleki becerilerini gelitirmeleri için de pek çok imkan sunuyor. Yarmalara katlan gençler, Türkiyenin önde gelen teknoloji firmalarna düzenlenen teknik gezilere katlma ve alannda uzman kiilerle tanarak network kazanma frsat yakalyor. Projelerini hayata geçirebilmeleri için malzeme desteinin yan sra finalistlere eitim kamp, ulam ve konaklama destei de salanyor. Türkiyenin önde gelen teknoloji kurumlarnda staj yapma imkan da sunan TEKNOFEST, gençlere parlak bir gelecein kaplarn açyor.

Türkiye Teknoloji Takm Vakf ve Sanayi ve Teknoloji Bakanl yürütücülüünde, Türkiyenin önde gelen teknoloji irketleri, kamu, medya kurulular ve üniversitelerinin destekleriyle düzenlenen TEKNOFESTin bir parças olmak ve bavuru gerçekletirmek için https://teknofest.org adresi ziyaret edilebiliyor.

Ana Sayfaya Git