Öğrenciler okula karda yürüdüler

Kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan köylerde mahsur kalan öğrencilerin eğitimlerinden mahrum kalmaması için ekipler yoğun bir çalışma yürütüyor.

Haberler 13.02.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kar ve tipi nedeniyle yollar kapanan köylerde mahsur kalan örencilerin eitimlerinden mahrum kalmamas için ekipler youn bir çalma yürütüyor Köylerde mahsur kalan örencilerin eitimlerinden mahrum kalmamas için l Özel daresi ekipleri youn çalma yürütüyor.

Alnan bilgiye göre, Üçevler, Alaniçi ve Ekindüzü köylerinde yaayan yaklak 70 örenci, kar ve tipi nedeniyle köy yollarnn kapanmas yüzünden eitimlerini sürdürdükleri il merkezine gidemeyince, ekipler seferber oldu.

l Özel daresi ekipleri, Üçevler, Alaniçi ve Ekindüzü köylerinin bulunduu bölgede i makineleriyle yol açma çalmas yürütüyor.

l Özel daresi Genel Sekreteri eyhmus Yentür, yapt açklamada, söz konusu bölgede köy yollarnn 11 gündür sürekli kapandn anlatt.

Daha önce ekiplerimiz tarafndan açlan yollar tipi nedeniyle tekrar kapand. u anda bölgede yol açma çalmas yaplyor. diyen Yentür, Bugün akama kadar kapl bulunan Üçevler grup yolunda ulam salamay hedefliyoruz. Ancak bölgede kar kalnl yer yer 3-4 metre ve ekiplerimiz zor koullarda çalmalarna devam ediyor. ifadesini kulland.

- Örenciler izinli saylacak

l Milli Eitim ube Müdürü Ali çelik de olumsuz hava koullar nedeniyle eitimden mahrum kalan örencilere telafi eitimi verileceini belirterek, Yaryl tatiline giden, youn kar ve tipi nedeniyle yolu kapal olduu için bir hafta gecikmeli olarak gelen örencilerimiz mazeret izinli saylacak. Derslerinden geri kalan örencilerimize telafi dersi verilecek ve bu örencilerimiz pansiyonlara yerletirecek. diye konutu.

Yollar kapal olan köylerde yaayan baz örenciler de kendi imkanlaryla il merkezine ulat.

Örencilerden Resul Yldrm, Zorlu bir yolculuun ardndan kert merkezine ulatk. Yar yl tatilinin ardndan bir hafta gecikmeli olarak okulumuza balayacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git