Soru destek paketi açıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), lise öğrencilerine yönelik 750 sorudan oluşan üçüncü "soru destek paketi" yayımlandı.

Haberler 08.05.2020 - 23:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, MEB, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle yürütülen uzaktan eitim sürecinde örencilere destek salamay sürdürüyor.

Lise örencileri için tüm snf seviyelerinde birinci döneme ait müfredat ve kazanmlar kapsayan 490 soruluk tekrar testlerinden oluan ilk soru destek paketi 9 Nisanda, 750 sorudan oluan ikinci paket ise 27 Nisanda paylalmt.

Bakanlk, 750 sorudan oluan birinci döneme ait derslerin ikinci ünitelerinin müfredat ve kazanmlarn kapsayan üçüncü paketi bugün http://odsgm.meb.gov.tr adresinden yaymlad. Böylece lise örencileri için tüm derslerden yaymlanan soru says 1990a yükseldi.

SORU DESTEK PAKET

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, konuya ilikin yapt deerlendirmede, yaymlanan paketlerle örencilerin birinci döneme ait derslerini gözden geçirmelerine destek olunduunu belirtti.

Üçüncü paketin örenci ve öretmenlerin kullanmna sunulduunu bildiren Selçuk, unlar kaydetti:

Bundan sonraki soru destek paketlerini ünite baznda hazrlayacaz. Böylece örencilerimiz eksiklerini daha iyi görme ve telafi etme imkan bulacaktr. Tekrar testlerinin hazrlanmasna büyük emek veren Ölçme Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüü Soru Oluturma ve Gelitirme Daire Bakanl çalanlarna teekkür ederim. Önümüzdeki haftalarda tekrar testlerimizin devamn yaymlamaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git