Suçtan koruma ekibi

Van'da savcı, doktor, polis ve sosyal hizmet uzmanından oluşan ekip, çocukların suç ve suçlulardan uzak durmasını sağlamak amacıyla seminerler veriyor. Ekip, bugüne dek 26 okulda 5 bin 312 öğrenciye ulaştı.

Haberler 01.05.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet Müdürlüü çocuk ube Müdürlüü öncülüünde oluturulan, savc, doktor, polis ve sosyal hizmet uzmannn yer ald ekip, çocuklar suçlulardan korumak ve suça bulamalarn önlemek amacyla 2016-2017 eitim öretim ylnda Vandaki okullarda youn çalma yürütüyor.

Ekip, imdiye kadar 26 okulda verdii seminerlerle 5 bin 312 örenci ve 188 öretmene ulaarak, çocuklarn kendilerini kötü alkanlklardan ve suç oluumlarndan nasl koruyabilecekleri hakknda bilgi verdi.

Ekip, bu yl 20 bin örenciye ulamay hedefliyor.

- Amaç suçtan korumak ve topluma kazandrmak

Van Emniyet Müdürlüü çocuk ube Müdürü Halil Yldz, AA muhabirine yapt açklamada, örencilerin kiisel güvenlii ve suçtan korunmalar konusunda seminerler verdiklerini söyledi.

Örencilerle birebir iletiim kurarak suçun ilenmesine neden olan sosyal zemini ortadan kaldrmay amaçladklarn anlatan Yldz, çevreden gelebilecek tehlikeler, suç örgütlerinden uzak durmalarn salamak, çocuk istismar, güvenli internet kullanm, suça sürüklenen ile madur çocuklarn hak ve ödevleri gibi konularnda örencileri bilgilendiriyoruz. dedi.

çocuk Suçlar Savcs Ouz Salman Baltac da amaçlarnn suça sürüklenen çocuk sayn azaltarak, onlar topluma kazandrmak olduunu dile getirdi.

Seminerleri düzenli sürdürerek çocuklar tehlikelerden korumak istediklerini belirten Baltac, çocuklarmza en iyi ekilde tbbi ve emniyet konularnda destek vermeye çaba gösteriyoruz. çocuklarmza kanuni yükümlülükleri ve haklarn tek tek anlatyoruz. diye konutu.

- çocuklar için ne gerekiyorsa yapacaz

çocuk Ergen Ruh Sal ve Hastalklar Uzman Dr. afak Eray da çocuklara Aaç yaken eilir mantyla baktklarn ifade etti.

Bu kapsamda çocuklar zarar görmeden onlara ulamak ve gerekli eitimleri vermek istediklerini vurgulayan Eray, unlar kaydetti:

Amacmz, suça sürüklenen ya da istismara maruz kalabilecek çocuklarn, daha dorusu bütün çocuklarn, zarar göremeden bir adm öncesini fark etmelerini salamaktr çünkü çocuklar birçok alanda zarar gördükten sonra emniyet ve savcla ulayor. Biz bunu tersine çevirmek istedik. Biz onlara gidelim, bir sorun olumadan çocuklara ulaalm istiyoruz. çocuklar hepimizin ve onlar korumak için elimizden ne gerekiyorsa yapmaya çalacaz.

Ana Sayfaya Git