İsot avrupalı oluyor

"Urfa İsotu"nun Avrupa pazarındaki hakimiyeti "Taste Of Urfa" markasıyla artırılacak

Haberler 24.08.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Corafi iaret tescilli Urfa sotunun, Taste Of Urfa markasyla Avrupada daha fazla sofraya ulatrlmas hedefleniyor.

anlurfada valilik, belediye, l Kültür ve Turizm Müdürlüü i birliiyle kurulan anlurfa Turizmi Gelitirme Anin yürüttüü çalmalarla yöresel ürünlerin yurt dnda daha etkin pazarlanmas amaçlanyor.

Bu anlamda Urfa sotu için harekete geçen irket yöneticileri, Taste Of Urfa markasyla üzerinde çeitli dillerden bilgilendirme notlarnn yer ald özel kutulara yerletirilen 5 farkl isot çeidiyle ihracata balad.

nternet araclyla ulusal ve uluslararas alveri sitelerinden sata sunulan ürünler, Avrupaya gönderiliyor.

anlurfa Turizm A Müdürü Mehmet Uncu, kentin esiz lezzetlere sahip özel bir corafi bölgede yer aldn söyledi.

Kentin turizminin geliimi için Taste Of Urfa markas üzerinde yaklak 2 yldr çalma yürüttüklerini anlatan Uncu, bu marka altnda ehrin corafi iaretli ürünlerinin ihracatn gerçekletirmeye çaba harcadklarn ifade etti.

Uncu, bu kapsamda çok sayda aratrma çalmas ve i birlii yürüttüklerini dile getirerek, öyle devam etti:

Taste Of Urfa markasyla ilk ihracatmz geçen yl Amerikaya gerçekletirdik. imdi de Avrupa pazarna açlyoruz. Avrupada talya, spanya, Fransa, Hollanda ve Almanya olmak üzere çeitli ülkelerde sata sunduk. Amacmz Taste Of Urfay bir dünyaya markas haline getirmek. Kentin yöresel tescillenmi ürünlerinin imdilik 20 ülkeye ihracn yapmay hedefliyoruz. Bu konuda ilk ürünümüz, Urfamzn göz bebei olan isot oldu. u anda 5 çeit isotumuzu tek kutuda toplayarak yurt dna ihraç etmeye baladk. Bunlarla birlikte bir baharat çeidimiz ve kentte en kaliteli fstk olarak bilinen ve Keten köynei cinsi olarak nitelendirilen fst da Taste Of Urfa markasyla sata sunduk. Bu yl bir ton ürünün ihracn yapmay planlyoruz, gelecek yl da bu rakam 10 tona çkarmay hedefliyoruz.

TÜKETCLER çOK OLUMLU TEPKLER VERD

anlurfann konumu ve tarihi bakmnda kadim bir ehir olduunu hatrlatan Mehmet Uncu, sözlerini öyle sürdürdü:

Kurum olarak anlurfada üreticilere markalama konusunda yol göstermeye, destek vermeye çalyoruz. Gda ürünlerinin yan sra kentin 12 bin yllk bir geçmii var. Burada üretilen el sanatlarn da yurt dna pazarlamay planlyoruz. Altyapmz yaptk, talya, spanya, Fransa, Hollanda ve Almanya gibi ülkelere ürünlerimiz pazarlamaya baladk. Tüketiciler Taste Of Urfa markasna çok olumlu tepkiler verdi. çou tüketici bugüne kadar iyi pul yemediklerini söylüyor. Gerçek krmz biberin tadn Taste Of Urfa markasyla bulduklarn söylüyorlar. lk küçük siparilerin ardndan büyük sipariler almaya baladk. Gerçek Urfa isotunun tadn tüm dünyaya duyurmaya çalyoruz. Taste Of Urfa markasyla kentin ekonomisine katma deer oluturmak istiyoruz. Kentin tarihi yapsnn yannda ürünlerin tad, kokusuyla da insanlar bölgeye getirmeyi hedefliyoruz.

ÜRÜNLERMZN 2 YIL RAF ÖMRÜ BULUNUYOR

anlurfa Turizm Ade görevli gda mühendisi Asl Melik de Avrupaya ihraç edilen ürünlerin titizlikle üretildiini söyledi.

Ürünlerin laboratuvar ortamnda aflatoksin analizlerinin yapldn ifade eden Melik, unlar kaydetti:

Bu ürünlerin sfr aflatoksin olacak ekilde üretimi saland. Dier baharatlarda olduu gibi bizim en büyük dümanmz nem. Tescili Urfa sotunun baz teknik özellikleri var. Yalnz anlurfaya özel biberlerden üretiliyor. Biberleri sadece geleneksel yöntemlerle kadnlar kendi elleriyle üretiyor. Tamamyla hijyenik bir ortamda, ehirden uzak, hava kirlilii veya duman, sis, egzoz gazndan uzak bir ortamda üretimi yaplyor. Urfa sotunun en önemli özellii damakta brakt aromatik tattr. Yaptmz titiz çalmalarla ürünlerimizin 2 yl raf ömrü bulunuyor.

Ana Sayfaya Git