Kriptoya dizayn!

Kripto paralar ile ilgili yasal düzenlemede son gelindi. Çerçevesi çizilen teklifte kripto ticareti tüm yönleri ile düzenlenecek. Kripto borsalarına bankacılık düzenlemesine benzer bir yapıda kurallar konulacak. Düzenlemenin en kısa sürede Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Haberler 29.01.2022 - 02:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümetin kripto paralara yönelik çalmas devam ediyor. Kripto varlklara ilikin yasal altyapnn oluturulmas için AK Parti bir kanun çalmas yürütüyor. Hükümetin üzerinde çalt kripto para düzenlemesinde sona gelindi. çerçevesi çizilen teklifte kripto ticareti tüm yönleri ile düzenlenecek. Yatrmclarn maduriyet yaamamas için titiz bir çalma yürütülüyor.

AK Parti Grup Bakan Vekili Mustafa Elita bugüne kadar yedi farkl grupla görütü, önerileri dinledi. Elita yönetmeliklerle düzeltilebilecek, deiimlere ayar uydurabilecek bir metin hazrlamay planladklarn söyledi.

SERMAYE ARTI GETRLECEK

Düzenleme ile kripto varlklarn alm satmnda altyap hizmeti sunan irketlerin kurulmasnda sermaye art getirilecek. Miktarn ne olacana ilikin karar ise ilerleyen günlerde ortaya çkacak. Ayrca bu irketlerin bankalar gibi oranlar, gelirleri ve kararlarnn effaf bir ekilde ortaya koymalar gerekecek.

Düzenlemede yatrmclarn korunmasna ilikin maddeler de olacak. Yurt d kaynakl irketlerin denetlenebilmesi için Türkiyede temsilcilik oluturmalar istenecek. Düzenlemede yatrm yapanlarn korunmasna yönelik maddeler de olacak. Kripto borsalarna bankaclk düzenlemesine benzer bir yapda kurallar konulacak.

EN KISA SÜREDE MECLSE GELECEK

Görümelerin tamamlanmasnn ardndan ortaya çkacak taslak metin ilgili kurumlarla paylalacak. Ardndan teklife dönütürülecek düzenlemenin en ksa sürede Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git