Sebze fiyatlarına yüzde 50 zam!

Son bir haftadır yurt genelinde etkili olan kar yağışı, İstanbul’da sebze fiyatlarında yüzde 20 ile 50 oranında artışa yol açtı.

Haberler 29.01.2022 - 02:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Halciler Federasyonu Bakan Yardmcs Sedat Recep Toktürk, ürün arznn ulam faktörünün yan sra üretimle de ilgili olduunu belirten, u anda Antalya bölgesinde son birkaç gündür hava artlarndan dolay sera üretimi oldukça dütü. K ay olmas, seralarn yeterince stlmamas ve güne nn olmamasndan dolay üretim arznda ciddi bir düü var. Tahminime göre verimde yüzde 50 orannda bir azalma var. Mevsimsel olarak da sera dnda sebze üretimi yaplmyor dedi.

Seralarda verim düüünün genellikle bu aylarda yaandn belirten Toktürk, nakliye ve lojistik anlamda da geçici bir sknt yaandn aktard. Söz konusu durumun fiyatlar belki ksa vadede etkileyebileceini ama genel anlamda çok fazla deitirmeyeceine vurgu yapan Toktürk, Domates, patlcan, kabak, biber, dolma biber gibi ürünlerde fiyatlar önümüzdeki günlerde çok etkilenmeyecek. Bunun dnda toprak ürünleri olan spanak, karnabahar, prasa, semiz oto, kereviz ve havuç fiyatlarnda da ciddi bir deiiklik beklenmiyor diye konutu.

Sebze fiyatlarna yüzde 50 zam Kar ya tezgahlar vurdu

20 MARTA KADAR ÜRETMDE ARTI BEKLENMYOR

Baz sebze ürünlerinin fiyatlarnda yüzde 20 ile 50 arasnda art olduunu ifade eden Toktürk, elma, armut, ayva gibi souk depolarda olan ürünlerde ise fiyat artnn olmadn iletti. Sezonluk denilen örtü alt ürünlerde art yaandn açklayan Toktürk, Ayrca pazarlar hava artlarndan dolay tam randmanl kurulmuyor. nsanlar souk havadan dolay alveriten kaçnyor ve pazarlarda alverii düürüyor. Halk daha çok mahallede bulunan market ve manavlardan alveri yapyor eklinde konutu. Toktürk, öyle devam etti; Baz ürünler u ana kadar fiyatta istikrar korudu ama fasulye gibi baz ürünlerde fiyat art yaanyor. ubat ayndan Martn 20sine kadar sera ürünleri üretiminde çok büyük bir rahatlama olmayacak.

Ana Sayfaya Git