Toki'de indirim bugün başladı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik ikinci indirim kampanyası bugün başlıyor.

Haberler 23.09.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kampanyadan yararlanmak isteyenler, 18 Ekime kadar ilgili bankaya bavurabilecek. Taksit says 12 ay ve daha az kalan projeler, indirim kampanyasna dahil olmayacak.

HABER MERKEZ

çevre ve ehircilik Bakanl Toplu Konut daresi (TOK) Bakanlnn borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve i yeri alclarna yönelik indirim kampanyasna bavurular bugün balyor.

TOKden yaplan yazl açklamaya göre, bu yl ikincisi düzenlenen kampanyada alclara pein ödemelerde yüzde 22 indirim yaplacak. Kampanyadan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandalar da yararlanabilecek. Bu kiiler, borç bakiyesinin yüzde 25inden az olmamak artyla yaptklar pein ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasndan faydalanabilecek.

- Son bavuru tarihi 18 Ekim

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve i yeri alclar, bugünden itibaren 18 Ekime kadar ilgili bankaya bavurabilecek. Bu tarihten sonra yaplacak borç kapatmalarnda söz konusu indirim oranndan yararlanlmas mümkün olmayacak.

ndirim uygulamas kapsamnda bulunan projelerdeki konut ve i yeri alclarnn, bavuru tarihi itibaryla TOKye ödemekle yükümlü olduklar aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmamas gerekiyor.

Kampanyadan, satlar 2018 Haziran sonuna kadar yaplm ve geri ödeme taksidi 2018 Haziran sonuna kadar balam konut ve i yeri sahipleri yararlanacak. Taksit says 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasna dahil edilmedi.

Kampanyadan faydalanmak isteyenler, Gayrimenkul Sat Sözlemesini imzalam olduklar arac bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

Ana Sayfaya Git