Çelişkili ifadeler!

Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Abarakov "kaybolmadan saatler önce 'korkuyorum' diye mesaj attığını iddia ederken, ifadelerindeki çelişkiler ise dikkat çekiyor.

Haberler 19.03.2022 - 02:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Tuncelide kald yurttan 5 Ocak 2020de ayrldktan sonra bir daha haber alnamayan, Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Doku ile ilgili Tunceli Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, kaybolmasndan önce son görütüü kii olduu belirtilen erkek arkada Rusya doumlu Zeinal Abarakov önceki gün Antalyann Alanya ilçesinde gözaltna alnd.

ANTALYADA GÖZALTINA ALINDI

Yaklak 4 saat süren ifadenin ardndan adli kontrolle serbest braklan ve yurt d yasa konulan Zeinal Abarakovnun ifadesi ortaya çkt. Alanya Adliyesinde SEGBS üzerinde yaplan sorgusu yaklak 4 saat sürerken, Zeinal Abarakov için Rusça bilen bir tercüman hazr bekletildi. Tunceli Cumhuriyet Basavcs ve soruturma savcsnn Zeinal Abarakovya 13 soru sorduklar örenilirken, Zeinaln sorgu boyunca Türkçe konutuu ve tercümana gerek duymad örenildi. Sorgunun banda avukat talep etmeyen Zainal Abarakov, daha sonra barodan avukat talep etti.

KRMNAL RAPORU KABUL ETMED

Doku dosyasnda Ulusal Kriminal Büro, Gülistan Doku ve Zainal Abarakovun 4 Ocak 2020de güvenlik kamerasna yansyan görüntülerine ilikin Zainaln Gülistan Dokuya bask kurduuna dair bir rapor hazrlamt. Görüntülerin sorulduu Zainal, raporu kabul etmediini belirtti.

2 FADE ARASINDAK çELK

Gülistann kaybolmadan bir gece önce ailesinin de yaad ikamette olduunu kabul eden Abarakov, u ifadeleri kulland: Olaydan bir gün önce yani 4 Ocakta arkadalarm ile kafede bulunduum esnada saatini hatrlamadm bir zamanda annem beni telefon ile arayarak Gülistann eve geldiini söyledi. Ben de bunun üzerine ikametimize gittim. Ben ikametimize gittiimde Gülistan annem ve kz kardeim mutfakta oturuyorlard. Gün içerisinde Gülistan beni hiç aramad. Ben de kendisini hiç aramadm. Gülistan ile yine ayn gün içerisinde mesajlamamz olmad. kametimizden ayrld saati tam olarak hatrlamyorum ancak saat 23.00 sralarnda yurt kapanyordu. Yurdun kapanmasna yaklak 20 dakika kalmt. O srada yamur yayordu babam bana Yamur yayor Gülistan araç ile brak dedi. Ben de babama ait araç ile ikametimizin önünden ayrldm.

K FADEDE FARKLILIKLAR

Savcln, 06.01.2020 günü alnan bilgi sahibi ifadenizde 04.01.2020 günü saat 20.00 sralarnda eve geldiinizi ve Gülistann babanza ait ikametin d kaps önünde beklediini gördüünüzü ve Gülistan ile birlikte eve girdiinizi beyan ettiiniz anlalmaktadr, ancak 07.01.2020 günü üpheli olarak Asayi ube Müdürlüünde verdiiniz ifade de ise annenizin sizin kullanm olduunuz telefonu arayarak, Gülistann ikametinize geldiini ve sizinle görümek istediini belirtmesi üzerine sizin ikamete yalnz gittiiniz ve Gülistann sizden önce eve girdii anlalmaktadr. Bu iki ifadedeki farklln sebebi nedir? sorusuna Abarakov, Hatrlamyorum cevabn vermekle yetindi.

KNC çELKL FADE

Sorgu savcs tarafndan kendisine yöneltilen, Yaplan HTS incelemelerinde 04.01.2020 günü saat 20.08te Gülistan Dokunun kullanm olduu numaradan sizin kullanm olduunuz numaraya 1 mesaj atld görülmektedir. Mesajn içerii hakknda bilgi veriniz sorusuna ise Abarakov yine çelikili yantlar verdi. Abarakov savcnn sorusuna, Ben yukarda 04.01.2020 tarihinde annemin beni arayarak Gülistann eve geldiini söylemi isem de benim telefonum kapal olduundan annem arkadam M.yi arayarak Gülistann geldiini söyledi. M.nin soy ismini hatrlamyorum. Bana bahsetmi olduunuz mesaj ben telefonda görmedim. Böyle bir mesaj hatrlamyorum. Sadece Gülistann gece bana gönderdii korkuyorum eklindeki mesajlar gördüm. Sormu olduunuz mesaj görmedim cevabn verdi.

ZENALIN ANNES GÜLSTANI ARAMI

Gülistan Dokunun kaybolmadan 1 gün önce HTS kaytlarnda akam 20.24te, annesinin telefonundan arand ve 3 dakika 3 saniye süren görüme ile ilgili olarak bir bilgisi olmadn söyleyen Zainal Abarakov, Anneme de Gülistann kendisini arayp aramadn sormadm. Annem de bana böyle bir ey söylemedi eklinde üpheli ifadeler verdi.

Savcln, Yaplan HTS incelemelerinde Gülistan Dokunun kullanm olduu numaradan 04.01.2020 günü saat 23.04te annenize ait telefon numarasna mesajlar atld görülmektedir, mesajlarn içerii hakknda bilgi veriniz sorusuna ise Abarakov, Hatrlamyorum. Benimle mesajlamas olmad. Annemin de bana bu olayla ilgili bir ey söyleyip söylemediini hatrlamyorum diyerek cevap verdi. Basavcnn Gülistann Abarakova att korkuyorum mesajnn anlam ile ilgili olarak, sorduu soruya da Gülistann bana mesaj hangi amaçla attn net olarak bilmiyorum eklinde yant verdi.

ZENAL GÜLSTANI ARADI

Ele geçirilen HTS kaytlarnda Zainaln Gülistan kaybolduktan sonra 5 Ocakta saat 16.26da arad ve 4 saniyelik mesaj brakt belirtilerek, 4 saniyelik konumann ne olduu soruldu. Zainal, u cevab verdi: Ben bu saatlerde Gülistan aradm. Ancak telefonu kapalyd. Bu nedenle sesli mesaj kaydndan dolay 4 saniyelik kayt olumu olabilir. Ama belirttiim gibi telefonu kapal olduu için kendisiyle konumadm.

Ana Sayfaya Git