Hüda-Par Erdoğan dedi

HÜDA PAR'ın Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldığı öğrenildi.

Haberler 29.05.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hür Dava Partisinin (HÜDA PAR) Cumhurbakan Seçiminde Recep Tayyip Erdoan destekleme karar ald örenildi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Bakan Mehmet Yavuz, 24 Haziran seçimlerinde, Cumhurbakanl Hükümet Sistemini devam ettirme yönünde irade beyannda bulunan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan destekleme karar aldklarn bildirdi. Yavuz, partisinin stanbul l Bakanlnda düzenledii basn toplantsnda, 24 Haziranda yaplacak Cumhurbakanl seçiminin altyapsnn 16 Nisan 2017 referandumuyla oluturulduunu belirtti.

Bu referandumla getirilmek istenen Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin parlamenter sisteme göre ülke artlarna daha uygun olduuna karar verip desteklediklerini hatrlatan Yavuz, unlar kaydetti:

ERDOANA OY VERLECEK

Bu yeni sistemin doru bir zemin ve doru bir temelde ekillendirilmesi için 16 Nisan referandumunda parti olarak ortaya koyduumuz ilkesel duruumuzu devam ettiriyoruz. Bundan hareketle mevcut artlar göz önünde bulundurarak Cumhurbakanl Hükümet Sistemini devam ettirme yönünde irade beyannda bulunan Sayn Recep Tayyip Erdoan destekleme karar aldk.

Genel Bakan Mehmet Yavuz, HÜDA PAR olarak Diyarbakr ve Batmanda bamsz adaylar, 79 ilde ise tam liste olmak üzere 81 ilde milletvekili seçimlerine katldklarn ifade ederek, Bu dorultuda Önce insan, öncelik adalet diyen partimiz HÜDA PARn Mecliste temsiliyetini salamak için bütün vatandalarmz 24 Haziran milletvekili genel seçimlerinde HÜDAPARa oy vermeye davet ediyoruz. dedi.

DYARBAKIRDA BAIMSIZ

Karar, HÜDA PAR Genel Bakan Vekili Mehmet Yavuz stanbul l Bakanlnda düzenledii basn toplantsyla kamuoyuna açklad.

24 Hazirandaki milletvekillii seçimine ülke genelinde kendi logosu ve adaylaryla katlacak HÜDA PAR, Diyarbakrda eski genel bakanlar Zekeriya Yapcolunu, Batmanda ise genel bakan yardmcs ve ayn zamanda GK üyesi Aydn Gökü bamsz aday olarak destekleyecek.

KUTUPLAMALARA SON

HÜDA PARn destekledii Diyarbakr bamsz milletvekili aday Zekeriya Yapcolu, siyasetin üslubunu eletirdi. Yapcolu, Daha fazla oy almak adna insanlarmzn kutuplatrlarak birbirine düürülmesi memleketin faydasna deil. dedi.

Ramazan aynda Allah Tealann rahmetine daha çok yaklatracak amellerde bulunulmas gerektiine vurgu yapan Yapcolu, Evet, u anda memlekette ayn zamanda siyasi bir hava var. 24 Haziranda hem cumhurbakanl seçimi hem de milletvekili genel seçimi yaplacak. Bu seçimde ben de Diyarbakrdan bamsz aday oldum. Fakat adaylktan önce de u anda da bizim siyasetin üslubundan bir ikyetimiz var. Ötekiletirmek, baka saftaki birisini dümanm gibi görüp göstermek veya kendisinin kazanp kaybetmesini memleketin batmasyla edeer tutmak ya da kendisi gibi düünmeyeni hain ilan etmek memleketimize bir ey kazandrmyor. Üslubun sertlemesi, 3-5 oy daha fazla almak adna insanlarmzn kutuplatrlarak birbirine düürülmesi memleketin faydasna deil. Fakat ükür ki Ramazan aynn balamasyla siyasetteki bu üslup ksmen de olsa düzeldi. Ramazandaki bu manevi iklim o siyasi havay bastrd, iyi ki de bastrd. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git