Kışanak beratı bozuldu

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın Patnos'taki bir basın açıklamasındaki sözlerinin, "Cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemleri meşru gösterecek veya övecek ya da teşvik edecek sözler olup olmadığı tartışılarak karar verilmesi" gerektiğine hükmetti

Haberler 21.10.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay 16. Ceza Dairesi, eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanaka, terör örgütü propagandas yapma suçundan verilen beraat kararn bozdu.

Kanak hakknda, 16 Mays 2012de Ar Patnosta düzenlenen basn açklamas srasnda sarf ettii sözler nedeniyle terör örgütü propagandas yapma suçundan dava açld.

BERAAT KARARINI BOZDU

Patnos Ar Ceza Mahkemesinde yarglanan Gültan Kanakn beraatine karar verildi. Kararn temyiz edilmesi üzerine dosyay görüen Yargtay 16. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin beraat kararn bozdu.

Dairenin kararnda, Kanakn basn açklamas srasnda, ...Sayn Öcalan, yaamn yitiren gerillalar... ve ...Bu halk, önderinin özgürlük mücadelesi ile kendisinin özgürlük mücadelesini birbirinden ayrmayacak kadar bilinçlidir. eklinde sözler söyledii belirtildi.

Kararda, Kanakn sözlerinin, 6459 sayl nsan Haklar ve fade Özgürlüü Balamnda Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun ile 3713 sayl Terörle Mücadele Kanununun 7. madesinin 2. fkrasnda yaplan deiiklik de dikkate alnarak, kamera kayt çözüm tutana içeriine göre incelenmesi gerektii kaydedildi.

CEZA ORANI ANLATILDI

Dairenin kararnda, söylenen sözlerin bir bütün olarak cebir, iddet veya tehdit içeren yöntemlerini meru gösterecek veya övecek ya da tevik edecek ekilde sözler olup olmad tartlarak karar verilmesi gerektii vurguland.

Terörle Mücadele Kanununun 7. maddesinin ikinci fkras, Terör örgütünün, cebir, iddet veya tehdit içeren yöntemlerini meru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere bavurmay tevik edecek ekilde propagandasn yapan kii, bir yldan be yla kadar hapis cezas ile cezalandrlr. Bu suçun basn ve yayn yolu ile ilenmesi halinde, verilecek ceza yar orannda artrlr. hükmünü içeriyor.

Ana Sayfaya Git