Özel Harekat İran sınırında nöbette

Birçok ilden Van'a gönderilen 35 timden oluşan 750 özel harekat polisi, İran sınırında alınan güvenlik önlemlerine katkı sunmak ve yasa dışı geçişleri önlemek için gece gündüz görev yapıyor

Haberler 31.07.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca, yasa d geçilerin önlenmesi ve kaçakçlk faaliyetlerinin durdurulmas amacyla bölgeye gönderilen 35 timden oluan 750 özel harekat polisi, devriye, gözetleme ve pusu faaliyetleriyle Van-ran snrn kontrol altnda tutuyor.

ran üzerinden Türkiyeye düzensiz göçmenlerin yasa d girilerinin engellenmesi amacyla ran snrnda alnan önlemler artrlyor.

Komu ülkeyle 295 kilometre snra sahip Vanda kaçak girilerin engellenmesi için modüler duvar ve hendek kazma ile gözetleme kulelerinin saysnn artrlmasna yönelik çalmalar da devam ediyor.

halesi yaplan 64 kilometrelik ksmda duvar örme çalmalar hzla sürüyor. 4 metre derinliinde ve 4 metre geniliinde 110 kilometre hendek kazlan, 76 monoblok ve lego kule ina edilen snr hattnda güvenlik güçleri, bölgeyi kontrol altnda tutuyor.

Güvenlik güçlerine destek vermek amacyla birçok ilden Vana gelen 35 timden oluan, aralarnda kadnlarn da bulunduu 750 özel harekat polisi, Kara Kuvvetleri Komutanl ve l Jandarma Komutanl ekipleriyle koordineli ekilde ran snrnda görev icra ediyor.

50 zrhl araçla snr hattnda sürekli devriye gezen ve geçi noktalarn göz hapsinde tutan özel harekat polisleri, drone ve termal kameralarla bölgeyi denetleyerek teknolojinin tüm imkanlarndan yararlanyor.

Snr hattnn güvenlii için fedakarca görev yapan polisler, HA ve SHA görüntüleriyle de snr geçmeye çalan göçmenleri yakalayarak ilgili birimlere teslim ediyor.

TÜM ALANDA HER TÜRLÜ GÜVENLK TEDBRN ALIYORUZ

Emniyet Genel Müdürlüü Özel Harekat Bakanl 2 Operasyon ube Müdürü Hüseyin Ediz Tercanolu, hududun güvenliini salamak için gece gündüz ekiplerin sahada olduunu söyledi.

Snr hattnda kutsal bir görev yürüttüklerini belirten Tercanolu, 15 gün önce bölgede faaliyetlere baladklarn, snr hatt boyunca 35 tim ve 50 zrhl araçla bölgenin kontrolünü saladklarn dile getirdi.

Hem hudut hattnda hem de hattn gerisindeki ana ve tali yollarda devriye, pusu ve keif faaliyetleri icra ettiklerini anlatan Tercanolu, unlar kaydetti:

Bata terörle mücadele olmak üzere kaçakçlk faaliyetlerinin önlenmesi ve düzensiz göçmen hareketinin engellenmesi amacyla görev yürütüyoruz. Burada yalnz deiliz. Bizimle beraber Kara Kuvvetleri Komutanl ve Jandarma Genel Komutanlmzn personeli de görev yapyor. Koordineli bir ekilde ve 7 gün 24 saat kesintisiz ekilde tüm alanda her türlü güvenlik tedbirini alyoruz. Teknolojik anlamda da drone, termal kameralar ve dier kamera sistemleri mevcut. Sahada da bunlar aktif ekilde kullanyoruz. Personelimiz burada fedakarca görev yapyor. Snr hattnn tamamnda görev yaptmz için herhangi bir geçi olmuyor. Farkl noktalardan geçi yapanlar da tali ve ana yollarda uyguladmz pusu faaliyetleri, yol kontrolleriyle yakalyoruz. HA ve SHA görüntüleri de koordineli bir ekilde aktarlyor. Böylece snrn içine giren göçmenleri de ksa sürede ilgili birimlere teslim ediyoruz.

Van Valilii, göç basksnn artmas üzerine Kara Kuvvetlerinin iki keif, iki de komando bölüünün zrhl araçlarla bölgeye takviye olarak gönderildiini açklamt.

Ana Sayfaya Git