"Seçimlerde usulsüzlük" iddiasıyla açılan FETÖ davaları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 31 Mart yerel seçimlerinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan 37 sanık hakkında FETÖ kapsamında açılan davalara ilişkin 7 ayrı iddianamenin tarihlerinin yeni olmadığı ortaya çıktı.

Haberler 27.09.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Cumhuriyet Basavclnca, 31 Mart yerel seçimlerinde usulsüzlük yaptklar iddiasyla haklarnda soruturma balatlan 37 sank hakknda FETÖ kapsamnda açlan davalara ilikin 7 ayr iddianamenin tarihlerinin yeni olmad ortaya çkt.

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, 31 Mart yerel seçimlerinde sandk saymlarnda ve veri girilerinde usulsüzlük yapld iddiasna ilikin ikayetler üzerine balatlan soruturma üzerine, aralarnda sandk kurulu bakan ve üyelerinin de bulunduu 37 sank hakknda FETÖ kapsamnda düzenlenen 7 ayr iddianame ar ceza mahkemelerine sunuldu.

Söz konusu iddianamelerin hazrlanarak mahkemeye sunulmasnn yeni olmad ortaya çkt.

Savclkça hazrlanan 2 sankl ve stanbul 13. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin 16 Temmuzda, 10 sankl ve stanbul 24. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin 1 Austosta, 8 sankl ve stanbul 33. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin 9 Austosta, 6 sankl ve stanbul 37. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin ise 1 Austosta, 8 sankl ve stanbul 35. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin 9 Austosta düzenlendii örenildi.

Biri tek, dieri iki sankl iki ayr iddianamenin ise 19 Eylülde hazrlanarak stanbuldaki ar ceza mahkemelerine gönderildi.

Kabul edilen iddianameler kapsamnda açlan davalarda yarglanacak sanklar gelecek aydan itibaren hakim karsna çkmaya balayacak.

Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Basavclnca, 31 Mart yerel seçimlerinde Ataehir ve Kadköyde usulsüzlük yapld iddiasna ilikin yürütülen soruturma sonucunda 16 Eylülde hazrlanan 3 ayr iddianame de gönderildii Anadolu 35 Asliye Ceza Mahkemesi, 40. Asliye Ceza Mahkemesi ve 54. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmiti.

Ana Sayfaya Git