Sınırın sıfır noktasında gece gündüz vatan nöbeti

Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çukurca Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polisleri, Türkiye'nin Irak sınırında bulunan 2 bin 500 rakımlı Sancak Tepe ile 2 bin rakımlı Bayrak Tepe üs bölgelerinde teröristlere karşı el tetikte termal kameralarla gece-gündüz gözetleme yapıp, kuş uçurtmuyor.

Haberler 03.12.2017 - 12:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin Irak snrnn sfr noktasnda bulunan Hakkarinin çukurca lçesinde polis ve asker, teröristlere büyük kayplar verdirirken, amansz olarak yürütülen mücadele 24 saat kesintisiz yürütülüyor. Irakn snrnda olan ve bugüne kadar çok sayda teröristlerin saldrsna urayan yaklak 10 bin nüfuslu çukurcay, ku bak görebilen Sancak Tepe ve Bayrak Tepeyi ise çevik kuvvet ekipleriyle birlikte özel hareket polisleri koruyor. Mehmetçikler, bu yl yaz aylar boyunca ilçenin krsal kesimlerinde, özellikle de Irak snrna kurulan yeni üs bölgeleri sayesinde teröristlere nefes aldrmazken, özel hareket ve çevik kuvvet ekipleri ise szmalara kar el tetikte termal kameralarla gözetleme yaparak gece ve gündüz ilçeyi teröristlerden koruyor.

VATANA CANIMIZ FEDA

Sfr noktasndaki çukurcada adeta ku uçurtmayan özel hareket polisleri, vatan için her türlü fedakarla hazr olduklarn belirtiyor. Yaz aylarndaki scak, k aylarndaki souk havann kendilerini yldrmadn belirten polisler, nöbet tuttuklar üs bölgelerinin çok kritik olduunu belirterek öyle dedi:

Burada bölücü örgüt unsurlarna kar asker ve güvenlik korucularyla birlikte vatanmz korumak için 7/24 vatan nöbeti tutuyoruz. Yazn hava scakl zaman zaman 35-45 dereceye kadar çkyor. Kn ise sfrn altnda eksi 35e iniyor. Ama ne olursa olsun halkmz unu bilsin ki, biz her zaman buradayz, bu erefli görevin bandayz. Bu ülkeyi böldürtmeyeceiz. Bu vatan için seve seve kanmz aktmaktan da çekinmeyeceiz. Bu erefli bayran altnda kardeçe, milletçe birlikte yaayacaz. Her kes bundan emin olsun.

Ana Sayfaya Git