Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı

"Rize'deki sel felaketinde kendi ilçem de dahil olmak üzere şu an itibarıyla 2 kaybın dışında 6 vefatımız var"

Haberler 17.07.2021 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

STANBUL - Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Rizedeki sel felaketinde u an itibaryla 2 kaybn dnda 6 vefatn olduunu bildirdi.

Cumhurbakan Erdoan, cuma namazn kld Ayasofya-i Kebir Cami-i erifi çknda basn mensuplarnn gündeme ilikin sorularn yantlad.

KKTCye yapaca ziyarete ilikin bir soru üzerine Erdoan, 19 Temmuz Pazartesi günü Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetine seyahat edeceklerini, geni bir heyetle bu seyahati gerçekletireceklerini ifade etti.

Erdoan, birinci gün Kuzey Kbrs Parlamentosunda milletvekillerine hitaplar olacan aktararak, Bunun yannda yine Kuzey Kbrsa müjdesini orada parlamentoda vermek istiyoruz, imdi verirsem yanl olur, güzel bir admmz var, ön çalmalarn bitirdik. Sal günü de yine Kuzey Kbrsta malum her yl yaptmz törenlerimiz var. Törenlerimizi de orada geni bir heyetle yapmak suretiyle sal akam tekrar yurda döneceiz. Temennim odur ki bu ylki merasimlerimizle en güzel ekilde, gerek Adaya gerekse tüm dünyaya dünya barnn tesisi için mesajlarmz olacak. diye konutu.

Seyahat kapsamnda Cumhurbakanlar arasnda ikili görüme yaplacan da belirten Erdoan, heyetler arasnda da görümelerin gerçekletireceini, böylece de bu seyahati verimli hale getireceklerini söyledi.

- u an itibaryla 2 kaybn dnda, 6 vefatmz var

Bir gazetecinin, Rizede ve sonrasnda Almanyada sel felaketi yaanyor. Almanyada çok sayda vatandamz yayor. Bir bilgi var m ? Sayn Merkel ile yardmlama konusunda bir görümeniz oldu mu? eklindeki soruya Erdoan, u yant verdi:

O konuda Almanyadan böyle bir talep söz konusu deil. Ama felaketin boyutunun Almanyada çok çok büyük olduu aldmz bilgiler nda. Maalesef Rizedeki sel felaketinde de kendi ilçem de dahil olmak üzere u an itibaryla 2 kaybn dnda, 6 vefatmz var. Üç bakanmz orada. Gerek Süleyman Bey, gerek Murat Kurum Bey, gerekse Adil Bey oradalar, sürekli kendileriyle irtibat halindeyim. Valimiz Kemal Bey ile irtibat halindeyim. Youn bir ekilde AFADmzn çalmas var. Tüm i makinalaryla oradaki çalmalarmz devam ettiriyoruz. Ölenlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Rabbim bu tür felaketlerden bizleri muhafaza buyursun diyorum.

Dou Karadenizin her zaman bu tür felaketlerle kar karya olduunu dile getiren Erdoan, çünkü bol yamur alan bir ilimiz. Bundan da biliyorsunuz saatte 202 metreküp orada yamur ald. Bununla kar karya kald. Tabii çay bitkisi ayn zamanda gübreleme teknii sebebiyle de ald o yamurla gübrenin, yani azotun özellikle bir balça dönütüü bir bitki. Tabii bu balça dönümesi de dikey bir kök olmad için, yatay olduu için onlar hep birlikte aa doru iniyor. Aaçlama çay arasnda yok. Eskiden dikey köklü aaçlarmz var. imdi o aaçlar artk kalmad. çünkü o aaçlar söküldü. Onlarn yerine çaylklar yapld. u an itibaryla da bütün bu çaylklarn kendi daylarmn evlerinin altndaki yerler de dahil olmak üzere onlar da kaydlar. Ciddi manada onlarda da zararlar söz konusu. Tabii temennimiz cana bir ey gelmesin. ifadelerini kulland.

Hayatn kaybedenlere rahmet, yaknlarna sabr dileyen Erdoan, bütün imkanlarla ne gerekiyorsa yerine getireceklerini söyledi.

- 15 Temmuz Demokrasi Müzesi dijital içerikli bir müze oldu

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 15 Temmuzun 5. ylndaki etkinliklere ilikin bir soru üzerine, unlar kaydetti:

Dün afak Vakti filmi vizyona girdi. Ulusal, uluslararas yüzlerce canl yayn bu vesileyle gerçekletirildi. 00.13te 90 bin camimizde Diyanet leri Bakanmz selalar okuttu ve 15 Temmuz itibaryla toplamda 3 bin 876 proje ulusal, uluslararas gerçekletirildi. çeitli yürüyüler, sergiler, anma toplantlar gerçekletirildi. Bütün bunlardan öte Külliyemizin tam karsnda bir 15 Temmuz Demokrasi Müzesi açln yaptk. Gerçekten dijital içerikli bir müze oldu. Herhalde u anda Türkiyemizde bir ilk bu müze. Dün onu da Devlet Beyle birlikte geni bir toplulukla ziyaret ettik, gezdik. nanyorum ki sadece ulusal deil, uluslararas bazda da bu müzemiz dünyaya çok güzel mesajlar verecek. çerii itibaryla insan duygulandran, yeri geldiinde de gözyalarna hakim olamadmz bir müze oldu. Eseri hazrlayan arkadalarmdan Allah raz olsun. Emei geçenleri tekrar tebrik ediyorum, kutluyorum.

Ana Sayfaya Git