Davutoğlu 'Millet İttifakı' bombasını patlattı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan Millet İttifakı hakkında çarpıcı bir açıklama geldi. Davutoğlu isim değişikliğine gidilebileceğini söyledi.

Haberler 07.02.2022 - 01:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu, Halk TV ekranlarnda yaynlanan Liderler Özel Söyleisi programnda Suat Toktan konuu oldu. Gündeme dair açklamalarda bulunan Davutolu, 2018 Genel Seçimlerinde CHP, Y Parti, Saadet ve DP tarafndan kurulan Millet ttifak hakknda da konutu.

Akener sinyali vermiti

Y Parti lideri Meral Akenerin geçtiimiz aylarda yapt Belki 6 partili bir Millet ttifak olacaz açklamasnn ardndan yeni partilerin katlmyla genileyecei konuulan Millet ttifak hakknda Davutolu, çarpc açklamalarda bulundu.

Biz bu ittifak detaylandryoruz

Akenerin açklamalarn destekleyen Davutolu, Bugün için 6 partinin ittifak söz konusu. Biz bu ittifak detaylandryoruz. Oturup konuacaz. Asl bizim seçime kadar ne yapacamz önemli dedi.

Millet ttifaknn adnn deitirilmesi için konuuyoruz

Türkiyede erken seçimin bir anda ilan edilebileceini ifade eden Davutolu, O seçim telana girmeden elimizde ne varsa ortaya koymalyz. Millet ttifaknn adnn deitirilmesi için konuuyoruz. Masada farkl isimler var ama bunu açklamam doru olmaz dedi.

Biz bu siyasal iklimi oluturmak için çalyoruz

ttifak görümeleri hakknda bilgi de veren Davutolu, Her hangi bir kesimi dlamadan yeni bir döneme hazrlk yapyoruz. Seçim olduunda partiler kazanr kaybeder ama hiçbir kesim bu seçimi biz kaybettik dememeli. AK Partiye oy veren kesimler için de dier partilere oy veren kesimler için de öyle olmal. Biz bu siyasal iklimi oluturmak için çalyoruz. 1 ay içinde ciddi bir mesafe aldk. En önemlisi bütün siyasilerin birbirine güven duymasdr. Sayn Klçdarolunun anlayn takdir ediyorum. Eitler aras bir iliki olmal. Türkiyeyi inaa edecek olan da budur. ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git