TBMM Genel Kurulu toplandı

Genel Kurulda, CHP ve MHP milletvekilleri arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi gerginliği yaşandı.

Haberler 23.04.2022 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM - TBMM Genel Kurulu, Meclis Bakanvekili Nimetullah Erdomu bakanlnda topland.

DEVA Partisi stanbul Milletvekili Mustafa Yenerolu TBMMnin açlnn 102. yl ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Hatayn sorunlar, AK Parti Balkesir Milletvekili Mustafa Canbey sanal dünya metaverse ile ilgili gündem d konuma yapt.

Son 20 ylda teknolojinin geldii mesafenin ba döndürücü boyuta evrildiini söyleyen Canbey, Dijital dünyann normal dünya ile iç içe geçtii, sosyal medya platformlarnn hayatn vazgeçilmez birer parças haline geldii günümüzde, bu platformlarn hukuki ve ahlaki açdan snr tanmayan yaplar bile tek bana bu alana ne kadar odaklanmamz gerektiinin ispat. dedi.

Metaversenin, gerçek dünyay sanal ortama tama vaadiyle bugünlerin en çok konuulan konularndan olduunu anlatan Canbey, hem altyap hem de içerik üretimi yaparak bu teknolojinin yalnzca tüketicisi olmamay, üreticisi de olmay hedeflediklerini dile getirdi.

Genel Kurulda, yerlerinden söz alan milletvekilleri, TBMMnin açlnn 102. yl ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramn tebrik ederek duygu ve düüncelerini aktard.

- CHP ile MHP arasnda Mersin Büyükehir Belediyesi tartmas

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, MHP Mersin Milletvekili Olcay Klavuzun, Mersin Büyükehir Belediyesi için Mersin bu derece rezil bir belediyecilii hak etmiyor. dediini hatrlatarak, sosyal belediyecilikte çr açan Mersin Büyükehir Belediyesine yaplan bu itham kabul etmediklerini söyledi.

Satamadan söz alan Klavuz, Mersin Büyükehir Belediyesinde çalan ve vatanna, milletine samimiyetle bal olan 3 bin 500 kiinin iten çkarldn, 6 bin 500e yakn içinin alndn belirtti. Klavuz, Alnan içilerin arasnda terör örgütü PKK ve YPJnin paçavrasn paylap u an Mersin Büyükehir Belediyesinde çalanlarn olduunu üzülerek paylamak istiyorum. Mersinde birçok insanmzn ekmeine kan dorayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Vahap Seçer ve CHP zihniyetini knyorum. diye konutu.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçelin Klavuza tepki göstermesi üzerine CHP ile MHP milletvekilleri arasnda gerginlik çkt. Gerginlii araya giren dier milletvekilleri yattrd.

Daha sonra konuan CHPli Antmen, Ayp ediyorsunuz. Terörle iltisak varsa bu kiinin belediyede çalma imkan ve ihtimali yok. Varsa lütfen suç duyurusunda bulunun. dedi.

CHP ile MHP milletvekilleri arasnda karlkl laf atmalarn sürmesi üzerine TBMM Bakanvekili Nimetullah Erdomu, birleime ara verdi. Gerginlik verilen arada da bir süre devam etti.

Klavuzun, PKKnn paçavrasn paylaan ahs u anda Mersin Büyükehir Belediyesinde çalyor mu, çalmyor mu? Mersin Büyükehir Belediyesinde PKKllar, memlekete kurun skanlar istihdam ediyorsunuz. demesi üzerine CHP ile MHP milletvekilleri arasnda tekrar tartma yaand.

Ana Sayfaya Git