Hakkari'de şifa buluyor

Sağlık alanında önemli yatırımların hayata geçirildiği Hakkari Devlet Hastanesinde, bölgedeki hastaların yanı sıra Irak ve İran'dan gelenlere de sağlık hizmeti veriliyor.

Haberler 23.03.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak ve rana snr bulunan Hakkarideki devlet hastanesi, yurt dndan gelen hastalara da salk hizmeti sunuyor.

Son yllarda yeni polikliniklerin açld ve nitelikli salk personellerinin görevlendirilmesi ile salk hizmeti kalitesinde çtay yükselten Hakkari Devlet Hastanesi, komu ülkelerdeki birçok hastann tercih ettii hastanelerden biri oldu.

Bölgedeki hastalarn yan sra komu ülkelerden de tedavi için kente gelenler burada ifa aryor.

Hakkari Devlet Hastanesi, bir yl içerisinde çounluu ran ve Irak uyruklu olan yaklak bin yabanc hastaya da hizmet verdi.

- Hakkaride burun estetii ameliyat oldu

Irakn Duhok kentinden burun estetii ameliyat için hastaneye gelen Bemal Shaban (26) burada yaplan ilemlerin ardndan ameliyata alnd. Bahekim Yardmcs Plastik Cerrahi Uzman Op. Dr. Ahmet Aydn tarafndan yaplan ameliyat baaryla gerçekletirildi.

Aydn, yapt açklamada, yaklak 1,5 yldr Hakkari Devlet Hastanesinde büyük keyifle hizmet verdiini söyledi.

Bu süre zarfnda hastanede estetik burun ameliyatlar, göz kapa ameliyatlar, kepçe kulak düzeltilmesi gibi birçok estetik ameliyatn baaryla gerçekletirdiklerini belirten Aydn, öyle dedi:

Hastamz Bemal de burun estetii ameliyat için Iraktan hastanemize bavurdu. Kendisi Irak vatanda. Ameliyatmz baarl ekilde sonuçland. Hastanemize son bir ylda yaklak bin yabanc uyruklu hasta bavuru yapt. Bunlarn içerisinde Suriye, ran, Almanya, Fransa hatta Arjantin uyruklu olmak üzere çounluunu Irak vatandalar oluturmaktadr.

Bunun mutluluk verici bir durum olduunu dile getiren Aydn, Hizmet kalitemizin yüksek olmas, modern tbbi donanmlarmz, ayrca salk personelimizin de özverili çalmas göz önüne alndnda çevre ehirlerden yurt dndan hasta bavurularnn artacan düünmekteyiz. Hemen hemen her alanda birden fazla uzman hekimlerimiz hastanemizde çalmaktadr. diye konutu.

Shaban da Irakn Duhok kentinden buraya geldiini dile getirerek, Burada iyi doktorlarn olduunu duyduk. Estetik burun ameliyat için geldim. Elhamdülillah, iyi bir ameliyat geçirdim, sorunsuz ekilde. Güzel hizmet aldk, teekkür ederim. Benden önce de Duhoktan buraya hastalar geliyordu. ifadesini kulland.

Hasta yakn Celal Ta da hastanede güzel karlandklarn bu yüzden salk görevlileri ve hastane yönetimine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git