Badıkan aşiretinin UEFA Avrupa ligi finali

Doğu ve Güneydoğu’nun önde gelen aşiretlerinden olan Badıkan aşireti önceki gün futbolda büyük bir gurur yaşadı. Aşiretin Muş’taki Şerefkan koluna mensup olan milli futbolcu Zeki Çelik, İtalya’nın Roma takımıyla UEFA Avrupa Ligi finali oynadı.

Haberler 01.06.2023 - 22:37 Son Güncelleme : 01.06.2023 - 22:37

Muşlu olan milli futbolcunun dikkat çeken hayat hikayesi deneyimli gazeteci ve spor yorumcusu Saffet Azbay tarafından paylaşıldı. 26 yaşındaki Zekinin takdire şayan bir hikayesi olduğunu belirten Azbay, Zeki çelik ile birlikte 3.Ligde İstanbulsporda görev yapmış olan Diyarbakırlı masör Zeki Yakutun hikayesi de birleştirerek çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Muş Dağlarından UEFA Ligi Finaline Uzanan Hikaye

Azbayın yazısında şu ifadelere yer verildi ; UEFA Avrupa Ligi Finalinde Roma formasıyla Sevillaya karşı forma giyen Mehmet Zeki çelikin hepimizi gururlandıran bir hayat hikayesi var.

26 yaşındaki futbolcu Muşlu olup Badikan aşiretinin Şerefkan kolundandır. Köylerinin ismi Kurt Meydanı (Kürt Meydanı).

Ailesi ekonomik nedenlerle 1996 yılında Bursaya göç ederken, Zeki de 1997de burada 9 çocuklu ailenin en küçüğü olarak dünyaya geldi. Küçük yaşlarda ailesinin geçimini sağlamak için bir yanda çalışırken, diğer yandan hayallerinin peşinde koşarak futbola adım atarak kısa sürede Avrupanın en önemli takımlarına kadar uzanan bir başarı hikayesi ortaya koydu. Aynı zamanda A Milli Takımın önemli oyuncularından olan Zeki, son olarak Avrupanın 2 numaralı kupasında dünyanın sayılı teknik adamlarından Morinhonun öğrencisi olarak final oynadı.

İKİ ZEKİNİN DE HİKAYESİ ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Bu anlamlı hayat ve başarı hikayesi kaç futbolcuya nasip olabilir?

Hep diyoruz Anadolunun bereketli topraklarında her alanda çok yetenekli gençler var. Yeter ki hayallerinizin peşinde koşmasını bilin.

Bu resimde gördüğünüz Mehmet Zeki Yakut kardeşim İstanbulsporun emektar Diyarbakır Kulplu masörü. Adaşı Zeki çelikin kitaplara konu olabilecek başarı hikayesinin canlı tanıklarından. 3.Ligden (İstanbulspor) Avrupanın devlerine uzanan bu hikayeyi en çok bilenlerden biri.

Her iki Zeki kardeşimi de bizi gururlandıran bu başarı hikayelerinden dolayı tebrik ediyorum.

Ana Sayfaya Git