Diyarbakır'da Sur'un umudu: Hançepekspor

DİYARBAKIR'da, yaklaşık 11 aydan beri sokağa çıkma yasaklarının kısmen devam ettiği Sur İlçesi'nde yaşayan gençlerin top oynadığı, ancak ekonomik nedenler yüzünden kapanmak üzere olan Hancepek Spor Kulübü'ne Zeytindalı Derneği sahip çıktı.

Haberler 11.11.2016 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2 Aralk 2015 tarihinde sokaa çkma yasaklarnn uyguland ve iddetli çatmalarn yaand Sur lçesinde, adn yllar önce gayrmüslimlerin yaad Surp Ermeni Giragos Kilesisinin olduu bölgeden alan Hançepekspor Kulübüne Zeytindal Dernei sahip çkt. Deplasmanl 1inci Amatör Küme Futbol Liginde mücadele eden Zeytindal Derneinin sahip çkt Hançepeksporda forma giyen futbolculardan çounun evi sokaa çkma yasann devam ettii srada çkan çatmalarda ya ykld, ya kullanlmaz halde, ya da yasakl mahallede olduu için evlerine gidemiyor.

Zeytin Dal Dernei Bakan Süleyman Eli, takmn ismini yakn süreçte Zeytindal Futbol Kulübü olarak deitireceklerini ve 7 ylda Süper Lige çkmay hedeflediklerini söyledi. imdiye kadar Diyarbakr Valilii, Sur Kaymakaml, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile baz siyasi parti temsilcilerinin desteini aldklarn anlatan Eli unlar kaydetti:

Hançepekspor kapanmak üzereyken yetitik ve takm sahiplendik. Bu takmn bütün sporcular Surlu gençlerden oluuyor. Büyük bir bölümü ise halen ksmi yasan devam ettii 6 mahallenin gençleri. Kiminin evi yklm, kimi cann zor kurtarm. Biz de bu takmn kapanmasn istemedik. Takmn ismini barn sembolü olan Zeytindal Futbol Kulübü olarak deitireceiz ve 7 yl içerisinde süper Lige çkmay hedefliyoruz.

AK PART L BAKANI: DEVLETMZ YANINIZDA OLACAK

Zeytindal Derneinin kurucu bakan da olan AK Parti l Bakan Muhammed Dara Akar, kendisinin de bir dönem Surda yaadn belirterek, Sevgili kardelerimize sahip çkmak bizim boyun borcumuzdur. Takma maddi destek salamak amacyla ilgili bakanlklarla temaslarda bulunacam. Hiçbir zaman yalnz kalmayacak ve her zaman devletimiz yannzda olacak dedi.

AK Parti Sur lçe Bakan eref Yöntürk de, takmn bu sene ampiyon olmas için gereken bütün destei gençlere vereceklerini söyledi.

Takmn teknik sorumlusu Halit Aslan, kendisinin de Surlu olduunu ve evinin ykldn ifade ederek, Bu takm bu sezon ampiyon yapacaz. Camiada çok iyi bir arkadalk ilikisi, daha dorusu bir aile ilikisi var. Biz burada bir aileyiz. ampiyon olmamak için hiçbir neden yok diye konutu. Bu arada Hançepekspor, Kartalspor ile yapt hazrlk maçn da 2- 1 kazand.

Ana Sayfaya Git