Almanların İncirlik Üssünü ziyaretlerinin imkanı yok

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İncirlik Üssü'nü ziyaret etmek için başvuruda bulunan Alman Milletvekillerine yönelik açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş yaşanan şartlar sebebiyle İncirlik üssünün Almanlar tarafından ziyaret edilemeyeceğinden bahsetti.

Haberler 05.06.2017 - 23:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmu, ncirlik Üssünü ziyaret etmek için bavuruda bulunan Alman Milletvekillerine yönelik açklamalarda bulundu. Kurtulmu yaanan artlar sebebiyle ncirlik üssünün Almanlar tarafndan ziyaret edilemeyeceinden bahsetti.

Sözcü Numan Kurtulmu, Alman milletvekillerinin ncirlik Üssünü ziyaret etme taleplerine ilikin, Bu görümenin yaplm olmas bal bana olumlu bir admdr. ncirlik üssü Türk üssüdür. Konyadaki ise NATO üssüdür. artlar dolaysyla ncirlik üssüne bu heyetin içerisinde Türkiyenin ncirlik üssüne Almanlarn ziyaret etmesi imdilik artlar dolaysyla uygun olmad Dileri Bakan tarafndan muhatabna iletilmitir. ncirlik Üssü bu kadar gerginlik falan konuuluyor. Biz, onlar görülerini söyledi. ncirlik bir Türk üssü altn çizmek isterim. ncirlikten çekilmeme karar tamamen Almanyann tek tarafl olarak alaca bir karardr. O karara söyleyecek bir eyimiz yok dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmu Bakanlar Kurulu sonrasnda basn açklamas yaparak gazetecilerin sorularn yantlad. Dileri Bakan Mevlüt çavuolunun Almanya Dileri Bakan Sigmar Gabriel ile olan görümesi ve Alman milletvekillerinin ncirlik Üssünü ziyaret etme taleplerine ilikin Kurtulmu u ifadeleri kulland: Bu görümenin yaplm olmas bal bana olumlu bir admdr. Özelikle referandum sürecinde yaanan gerginliklerin geride braklmas ile ilgili her iki tarafn iradesi ortada. Dileri bakanmz mevkidana Türkiyenin gerekli hassasiyetlerini bir kez daha hatrlatmtr. PKK, FETÖ ve Türkiye düman terör örgütlerine kar Almanyada hassas olunmas ve bunlara hiçbir ekilde destek verilmemesi ile ilgili talebimiz bir kez daha gündeme gelmitir.

4 BN 500 DOSYANIN YENDEN AçILMASI MESELES DE BU TALEBMZN BR KARILIIDIR

4 bin 500 dosyann yeniden açlmas meselesi de bu talebimizin bir karldr. Ayrca Türk vatandalarna Almanyann baz yerlerinde yaplan basklarn referandumda evet oyu verilmesinden dolay ortaya çkan basklarn da kabul edilmez olduu ifade edilmitir. Orada yaayan vatandalarmz Almanyann bir parçasdr. Evet Türkler. Siyasi tercihlerinden dolay herhangi bir bask altna alnmalar asla kabul edilemez.

NCRLK ÜSSÜNÜ ALMANLARIN ZYARET ETMES MDLK UYGUN DEL

ncirlik üssü Türk üssüdür. Konyadaki ise NATO üssüdür. artlar dolaysyla ncirlik üssüne bu heyetin içerisinde Türkiyenin ncirlik üssüne Almanlarn ziyaret etmesi imdilik artlar dolaysyla uygun olmad Dileri Bakan tarafndan muhatabna iletilmitir.

KONYAYA GELECEKLERN TÜRKYE KARITI MLLETVEKLLERNN LSTEDE OLMAMASI TAVSYE EDLD

Konyaya gelecek olanlarn da eer gelirlerse Türkiye kart eylemlilik içinde olan milletvekillerinin bu listede olmamasn kendilerine tavsiye olarak iletilmitir.

çETN KONULARIN MÜZAKERE EDLD AçIKTIR

çetin konularn müzakere edildii açktr. Müzakerenin yaplm olmas Almanyann kendi durumunu gözden geçirerek ilikilerin normallemesi için adm atmas önemlidir. Bunu bir olumlu adm olarak görerek daha ileri admlarn atlmasn temin etmeye çalacaz.

NCRLKTEN çEKLMEME KARARI ALMANYANIN TEK TARAFLI OLARAK ALACAI BR KARAR

ncirlik Üssü bu kadar gerginlik falan konuuluyor. Biz, onlar görülerini söyledi. ncirlik bir Türk üssü altn çizmek isterim. ncirlikten çekilmeme karar tamamen Almanyann tek tarafl olarak alaca bir karardr. O karara söyleyecek bir eyimiz yok. Sayn Gabriel böyle bir açklama yapt ama Alman Parlamentosu buna karar verecek. ncirlikten çekilip çekilmeme karar bizim dahil olabileceimiz bir karar deil Almanyann kendi karardr.

KABNE REVZYONU KONUULMAZ GEREK DUYULURSA YAPILIR

Kabine revizyonunun söz konusu olup olmayacana ilikin bir soruya Kurtulmu, Siyasetin doas gerei bir takm görevler birilerine tevdi edilir daha sonra bakalarna da tevdi edilir. Kabine revizyonu, bakan deimesi, siyasetin doasnda olan eyler. Konuulmaz gerek duyulursa ihtiyaç duyulursa her hükümetin bir hedefi, program var öyle olmasn da böyle olsun denilirse yaplr. Türkiyeni gündemini megul etmemize gerek yok dedi.

(KATAR KRZ) CUMHURBAKANI ERDOANDAN TELEFON TRAF

Katar krizine ilikin Kurtulmu, Öncelikle unu ifade etmek isteriz. Ortadou yeterince kark. Ciddi manada siyasi istikrarszln yaand bir dönemden geçiyoruz. Ortadou artk yeni bir krizi kaldracak noktada deildir. Yeni ve büyük bir krizin ortaya çkmamas için akl selimle hareket etmelerini temenni ederiz. Türkiye olarak Katarla da diplomasi kanallarn açk tutularak, diplomasiyle çözüm bulunmas kanaatindeyiz. Diplomasi yolu ile bir çözüm bulunmas önemli. Sayn Cumhurbakanmz slam birlii Tekilatnn dönem bakanl sfat ile de bugün de balamtr. çok sayda devlet ve hükümet bakan ile bir ksm slam ülkesi bir ksm bat ülkesi ile ikili telefon görümesi yaparak sorunun çözülmesi için aktif bir ekilde sürece dahil olmutur. Önemli bir kriz gibi görünüyor. Bunun daha fazla büyümeden çözülmesi gerekir. Türkiye olarak üzerimize düen her türlü sorumluluu yerine getireceiz. Asl olan diplomasi kanallarnn açk tutulmas. Katar ile irtibatl olarak diplomasi kanallarnn açk tutulmasna gayret sarf ediyoruz diye konutu.

çLER BAKANIMIZ, MT MÜSTEARIMIZ VE DILER BAKANIMIZ KURUL ÜYELERN BLGLENDRD

ç ve d güvenlik konularnn bakanlar kurulu toplantsnda ele alndn belirten Kurtulmu u ifadeleri kulland: çileri Bakanmz, MT müstearmz ve Dileri bakanmz kurul üyelerini bilgilendirdiler. Güvenlik sorunlar tek tek ele alnd. Son 29 ylda PKK örgütüne katlm en az olduu dönem bu Ocak mays ay dönemi olmutur. Önceki yllara kyasla. Bir önceki yla oranla da örgüte katlanlarn saysnda yaklak yüzde 90lk bir azalmann ortaya çkt anlalmtr. nallah en ksa sürede bata PKK terör örgütü olmak üzere bütün terör örgütleri milletimiz güvenlik güçlerimizin karnda diz çökecek ve inallah terör Türkiyenin gündeminden çkacak ya da en alt sralarna atlacaktr. MT Müstearmzn sunumunda yurt içi ve yurt dnda PKK ve FETÖ örgütlenmesi olmak üzere örgütlerin yaptklar oradaki faaliyetler kurul üyeleri ile paylalmtr.

FETÖ AYNI ZAMANDA ORGANZE BR SUç ÖRGÜTÜ

Özellikle emniyetteki mahrem yaplanmann ortaya çkarlmas FETÖ ile mücadelede yurt içindeki mücadelede en önemli gelimelerden birisi olmutur. Bu mahrem imamlardan ya da mahrem yaplanmamn içerisinde var olanlardan bir ksm etkin pimanlk yasasndan istifade etmek için itirafç olmular ve çok önemli bilgiyi mahkemelerde savclara soruturmalar srasnda vermilerdir. Örnek vermek gerekirse Malezya ve Suudi Arabistan da takip edilen FETÖ mensuplar, takibin sonucunda Türkiyeye iade edilmiledir. Devletin imkanlar ile dünyann her yerinde örgütlenen örgütün artk hareket alan iyice daralmtr. FETÖnün bu ebekesi giderek inallah daralacak dünyada artk faaliyetlerini yapamayacak duruma gelecekler. FETÖnün ayn zamanda organize bir suç örgütü olduu eldeki bilgilerle muhatap ülkeler ile paylalmaktadr. Özellikle ekonomik suçlar bata olmak üzere çok alanda suç ileyen organize bir örgüt olduu ortaya konuulmaktadr.

BAZI ÜLKELERDE ARTAN ALGI TÜRKYE çN BR TEHDT

Kurtulmu, Özelikle Türkiye ile ilgili son zamanlarda baz ülkelerde artan algnn da Türkiye için bir tehdit oluturduunu ifade etmek isterim. Baz ülkelerde Türkiye kart örgütlere kar baz siyasetçiler tarafndan da ciddi bir ekilde sempati beslenmektedir. Yakinen takip edilip uyarlarn, admlarn atldn ifade etmek isterim. Bata Avrupa ülkelerinin bir ksm olmak üzere dünyada gelien yabanc dümanl ve slam dümanl dileri bakanlmzn çok yakn takip ettii konulardan. slam dümanlnn somut göstergesi de Türkiye dümanl, kartldr. Yurt dnda yaayan vatandalarmzn zaman zaman bask altna alndn taciz edildiini biliyoruz. Buna kar bütün kurumlarmz elinden geleni yapyor açklamasnda bulundu.

SURYEDE SON DERECE KARMAIK BR NOKTADAYIZ

Kurtulmu, Suriyede son derece karmak bir noktadayz. Astana ve Cenevre süreci devam ediyor. Birbirini alternatifi deil desteklemesi gereken süreçlerdir. Türkiye için de Suriyede esas olann siyasi çözümü bir an önce bulmak gerekir. çatmalarn azaltlmas dorudur. Siyasi çözüm ortaya konulmal. Türkiye üzerine düen her türlü sorumluluu yerine getirmeye gayret ediyor dedi.

FASILLARIN AçILMASINI STRATEJK BR ADIM OLARAK GÖRÜYORUZ

Kurtulmu, AB ile ilikilerimizin bundan sonra daha düzgün bir ekilde sürdürülmesi gerginliklerin azaltlmas için önemli birkaç madenin üzerinde durduumuzu ifade ederiz. Katlm sürecinin sürdürülmesi, hzlandrlmas Türkiye için önemli. Fasllarn açlmasn stratejik bir adm olarak görüyoruz dedi.

(VATANDALIKTAN çIKARILMA) BAKANLAR KURULUNA GETRLEREK KARAR VERLECEK

Türkiye Cumhuriyeti vatandalndan çkarlma ilanna ilikin Kurtulmu, Bundan sonra 3 ay içerisinde yurda dönmezlerse vatandalklarn kaybetme ihtimalleri ortadadr. Her birisinin tek tek münferit dosyalar üzerinden karar verilecek. Karar içileri bakanl tarafndan deil bakanlar kuruluna getirilerek karar verilecek. Bu bir çardr. Bu 130 kii ile ilgili hukuki bir süreç balamtr. Bu insanlar hemen vatandalktan çkarlyor anlamna gelmiyor. 3 aylk bir süre var. Bakanlar kuruluna gelecek karar verilirse vatandalktan çkarlabilirler ifadelerini kulland.

Kurtulmu konumasnn sonunda Göztepe Spora da baarlar diledi.

Ana Sayfaya Git