Bengi anıldı

Mavi Marmara saldırısının 11'inci yıldönümü münasebetiyle bir araya gelen Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri sabah namazı sonrası Mavi Marmara Şehidi Ali Haydar Bengi'nin mezarı başına gelerek basın açıklaması düzenledi.

Haberler 01.06.2021 - 01:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siyonist igal rejiminin uluslararas sularda Gazze Özgürlük Filosuna düzenledii saldrnn üzerinden 11 yl geçti. Yaplan saldrda ehid edilenlerden Ali Haydar Bengi, ehadetinin yl dönümünde mezar banda anld.

Diyarbakrn merkez Balar ilçesi Yeniköy Nur Camiinde bir araya gelen STK temsilcileri, sabah namazndan sonra Yeniköy Mezarlnda ehid Ali Haydar Benginin kabrini ziyaret ederek okunan Yasin-i erifin ardndan mezar banda basn açklamas yapt.

Yaplan basn açklamasn Mavi Marmara Gazisi Bar Oktay okudu.

Mavi Marmarann ehitlerinin tüm dünyada unutulmaz bir kardelik destan ile hatrlandklarn belirten Oktay, ehadetlerle beraber Türkiye ile Filistin arasnda salam ve yklmaz bir köprünün olutuunda dikkati çekti.

Mavi Marmara ehitleri tüm dünyada unutulmaz bir kardelik destanyla anlyor

Bugün, bu kutlu seferin ehitleri ve ehit Ali Haydar Benginin tüm dünyada hayrla ve minnetle yad edildiini hatrlatan Oktay, Mavi Marmarann ehitleri tüm dünyada unutulmaz bir kardelik destannn kahramanlar olarak hatrlanyor. Mavi Marmarann ehitleriyle beraber Türkiye ile Filistin arasnda salam ve yklmaz bir köprünün var olduu ve bu ban güçlendiine tüm dünya Müslümanlar ahit olmutur. dedi.

Oktay, Adeta stanbul Ayasofyadan, Diyarbakr Ulu Camiiden Mescid-i Aksaya açlan hayrl bir yolun kaps aralanmtr. Mavi Marmara kutlu seferinin tüm ehitleri Filistin özgürlük mücadelesinin bir parças olmutur. ifadelerini kulland.

Kudüs özgürlemedii sürece davalarndan vazgeçmeyeceklerine vurgu yapan Oktay, Mavi Marmara ehitlerinin 11inci ylnda bir kez daha tüm dünyaya haykryoruz: Bizler onurlu Filistin mücadelesinin gür sesi olmaya devam edeceiz. Bizler insanlk d muamelelerle kuatlan Gazzeyi, igal edilmi Kudüsü, Mescid-i Aksay ve tüm Filistini insanlk onuru adna özgürletirmek için yola çkm kiiler olarak bu amaca ulamadan yolumuzdan dönmeyeceimizi bir kez daha ilan ediyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git