Bu mahallede yaşayan herkesin soyadı aynı

VAN'ın Gürpınar ilçesine bağlı 50 hane, 550 nüfuslu Taşdönderen mahallesinde yaşayanların tamamı 'Erdemir' soyadını taşıyor.

Haberler 07.10.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gürpnar ilçesine 42, Van merkeze ise 75 kilometre uzaklkta bulunan Tadönderen mahallesinde yaayanlarn tamamnn soyad Erdemir. Mahallede görev yapan imam Sebahattin Demir ve öretmen Rdvan Badem dnda, 550 nüfuslu mahallenin tamamnn Erdemir soyadl olmas, baz isim benzerliklerinden dolay zaman zaman karkla yol açyor. Ancak akraba olan ve 6 kuaktan bu yana sadece Erdemir soyadnn bulunduu Tadönderen mahallesinde yaayanlar, bu durumdan rahatszlk duymuyor. Mahalle camisinin önünde bir araya gelen Erdemir soyadl vatandalar, üzerlerinde tadklar kimliklerini gösterip, örnek gösterilecek bir mahalle oduklarn söylüyorlar.

MUHTAR ORTAK KARARLA SEçLYOR

Tadönderen Mahallesi Muhtar Azat Erdemir, mahallelerinde yaayan 550 kiinin akraba olmalarndan dolay bugüne kadar herhangi bir sknt yaamadklarn belirtti. Muhtar adaynn da ortak kararla belirlendiini ifade eden Erdemir, öyle konutu:

Bizim köyümüz tahmini 300 yl önce iki kardein Özalp ilçesine gelip buraya yerlemesi ile kuruluyor. Ben bu köyde yaayan 6nc kuam. 50 hane, 550 nüfusun bulunduu köyün tamam akraba. Hepsi Erdemir soyad tayor.Köyümüzde sadece imamn ve öretmenin soyad farkl. Ayn soyad tamamz, birlik ve beraberlik konusunda bir sknt yaamamamza neden oluyor. Yaadmz bölgede muhtarlk seçimleri çok çekimeli geçer. Bizim köyümüzde ise böyle bir sknt yok. Herkesin kabul edecei bir isim belirleniyor. O kii de muhtar seçiliyor. Ben cumhuriyet tarihi boyunca köyün 4üncü muhtarym. ki dönemdir burada muharlk yapyorum. Benden önceki amcam yaland için muhtarl brakt. Muhtarl bana devretti.

Mahallede 4 yldr imamlk yapan Sebahattin Demir ise, Köyde yaayanlarn hepsi akraba olunca birlik, beraberlik konusunda bir sorun yaanmyor. Ben de böyle bir mahallede imamlk yaptm için çok mutluyum. Burada görev yapmaktan memnunum dedi.

Bu arada, mahalledeki ilkokulda 11 örenci bulunuyor. 2 örencinin isim ve soyadlarnn Berat Erdemir olmas ise zaman zaman karkla neden oluyor.

Ana Sayfaya Git