Mucize bebek!

Batman'da rahatsızlanınca kaldırıldığı hastanede kafa içi boşluğunda genişleme tespit edilen, yoğun bakımdaki 93 günlük tedavisi sırasında 10 kez duran kalbi yeniden çalıştırılan 3 yaşındaki Mavin Yüce, hayata tutundu. Taburcu edilen küçük Mavin’in tedavisine evde devam edilecek.

Haberler 10.11.2021 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda 10 kez duran kalbine müdahale edilen beyin ve beyin çevresinde ar sv birikmesi (hidrosefali) hastas 3 yandaki Mavin Yüce, 93 gün süren youn bakmn ardndan yaama baland.

Batmanda yaayan Yüce ailesi, beyin ve beyin çevresinde ar sv birikmesi hastas olan 3 yandaki kz çocuklar Mavinin evde solunum sknts yaamas üzerine Batman Eitim ve Aratrma Hastanesine bavurdu.

Durumu kötüleen Mavin, hemen youn bakm servisinde tedavi altna alnd.

lk gün 10 kez duran kalbine, müdahale edilerek yaama döndürülen küçük Mavin, youn bakm servisinde 93 gün süren tedavinin ardndan yaam mücadelesini kazand.

MUTLULUK VERC BR SONUç ALDIK

Batman Eitim ve Aratrma Hastanesi çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Ali Avc, Mavinin hidrosefali hastas olduunu, hastaneye getirildiinde durumunun çok kötü olduunu söyledi.

Mavin, geldii ilk gün 10 defa kalp durmas geçirdi. 10 defa aralkl müdahale ettik. O müdahaleden sonra youn tedavisine devam ettik ve salkl bir ekilde youn bakm sürecinin devam etmesini saladk. ifadelerini kullanan Avc, çocuun durumunun iyi olduunu ve eve gidebilecek düzeye geldiini belirtti.

çocuun youn bakmda 3 ay kaldn ifade eden Avc, öyle konutu:

lk geliinde durumu kötüydü. Kronik rahatszl çoklu organ yetmezliine neden olmutu. Daha sonra giderek olumlu sonuçlar aldk. Aileye kar güzel tepkiler veriyor. Anne babasna tepkisi, iletiimi çok daha iyi. Hatta uzun süre kald için bizim ekibi de tanmaya balad. Yorucu ve uzun bir sürecin ardndan mutluluk verici bir sonuç aldk. Batmanda böyle kaliteli bir hastanede ve youn bakmda 10 defa kalbi duran çocua bile hayata tutunma ans verebilmemiz bizim açmzdan mutluluk verici.

Küçük Mavinin doutan gelen kronik bir hastalnn bulunduunu bildiren Avc, tedavisinin evde devam edeceini anlatt.

Youn bakm uzman Dr. Sinan Yavuz da Mavinin hastane açsndan ilklerin hastas olduunu belirterek, Mavine trakeostomi dediimiz nefes borusunun darya açlmas ve mideye beslenme boluu açma ilemini uyguladk. Bu ilemleri çocuk hastalarda ilk defa gerçekletirmi olduk. ifadelerini kulland.

Baba Enver Yüce, kznn hastal nedeniyle evde nefes alma güçlüü yaadn, bundan dolay hastaneye bavurduklarn dile getirdi. Yüce, kzn yeniden hayata döndüren doktorlara teekkür etti.

Kznn durumunun u an çok iyi olduunu belirten Yüce, bunun mutluluunu yaadklarn aktard.

Ana Sayfaya Git