Şehit annesine büyük ayıp!

Antalya’da 8 yıl önce Diyarbakır’da şehit olan oğlunun şehitlik parasının büyük bölümünü borç olarak verdiği yakınlarından alamadığını söyleyen acılı anne, dolandırıldığını ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. 6 yıldır akrabalarından 37 bin 500 lirasını alamayan şehit annesi, ölüm yıl dönümünde imkansızlıktan dolayı oğlunun mezarına gidemediğini belirterek, kendisine yardım edilmesini istedi.

Haberler 08.08.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kepez ilçesi Göçerler Mahallesinde müstakil bir evde yaayan 53 yandaki Dürüye Yalnn olu Jandarma Er Cemal Yaln, 8 yl önce Diyarbakrn Dicle lçe Emniyet Amirliine düzenlenen roketatarl saldrnn ardndan, polise destek için bölgeye hareket eden askeri birliin pusuya düürülmesi sonucu ehit oldu. Devlet, aile bireylerinden anneye yaklak 60 bin lira ehitlik paras verdi. ddiaya göre o dönemde aclar ile bouan anne Dürüye Yaln, 6 yl önce kramad yaknlarndan 3üne toplam 37 bin 500 lira borç para verdi. Aradan geçen 6 yla ramen akrabalarndan parasn alamayan Yaln, borç içinde kredilerle kzn birkaç gün önce evlendirdi.

Evinin arsas için de 27 bin 500 lira bedel gelen Dürüye Yaln, çok zor duruma dütü. Son kez yaknlarndan parasn isteyen ve olumsuz cevap alan Dürüye Yaln, parasn alabilmek için savcla suç duyurusunda bulundu. Kznn düün töreniyle birlikte çevresine 70 bin lira borcu olan Yaln, en büyük çöküntüyü ise dün yaad. Acl anne dün ölüm yl dönümünde Uncal Kent Mezarlndaki olunun mezarna gidemedi. Olunun fotoraflarna sarlp, alayarak teselli bulmaya çalan anne Yalnn tek istei olunun ehitlik parasnn akrabalar tarafndan kendisine geri verilmesi.

EHTLK TAZMNATINDAN VERD

Gözyalar içinde durumunu anlatan Dürüye Yaln, olunu 8 yl önce mays aynn 26snda 100 lira harçlkla vatani görevine gönderdiini hatrlatt. Kimsenin kendisine o dönem yardmda bulunmadn, komusunun verdii 100 liray oluna verdiini dile getiren acl anne Dürüye Yaln, Acemi birliinin ardndan 6 gün izne geldi, o zaman kuzumu gördüm son kez. Diyarbakr Diclede 8 yl önce 5 Austosta ehit oldu olum. Dünyalarm göçtü. Allah kimseye evlat acs göstermesin. Olum ehit olunca devlet 60 bin lira para verdi. Parann 30 bin lirasn borcumuza verdim. Elimde de para vard, acl halimden yararlanan baz akrabalarmdan birine 15, birine 12.5, dierine 10 bin lira borç para verdim dedi.

Ana Sayfaya Git