Araç tahsisi hala polemik

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır'da düzenleyecekleri mevlid etkinliği için belediye yetkilileriyle görüşme isteklerinin defalarca reddedildiğini, taleplerinin karşılanmadığını yinelerken, Belediye de gereken düzenlemelerin yapıldığını savundu.

Haberler 26.04.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Vakf, pazar günü Diyarbakrda düzenleyecekleri Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaama mevlid etkinlii için belediyenin araç ve dier ihtiyaçlarn tahsisinde bulunmadn açklamasnn ardndan Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin gereken düzenlemelerin yapld iddialarna yant verdi.

Peygamber Sevdallar Vakf Etkinlik Düzenleme Kurulu tarafndan yaplan yazl açklamada, 28 Nisan Pazar günü Newroz Park Miting Alannda Hazreti Peygamberi (sallallahualeyhivesellem) Anlama ve Sünnetini Yaama temal Mevlid etkinlii için Diyarbakr Büyükehir Belediyesine alanla ve mitingle alakal olarak baz eksikliklerin giderilmesi amacyla 2 Nisan 2019 tarihinde 2 farkl dilekçe ile bavuruda bulunulduu hatrlatld.

Taleplerimizin karlanmayacana dair sözlü olarak bize cevap verildi

2 Nisan 2019 tarihli araç tahsisi ve malzeme ihtiyaçlarna yönelik araç tahsisi dilekçelerine gereken yazl cevabn verilmedii aktarlan açklamada, Söz konusu dilekçelerimizin cevaplarn almak üzere defalarca Diyarbakr Büyükehir Belediyesine gitmemize ramen seçimler sebep gösterilerek bize dönülmedi. Yeni bakann mazbata almasndan sonra ise tekrar bu dilekçelerimize resmi anlamda cevap verilmesi için düzenleme kurulu olarak Büyükehir Belediye Bakan ile 3 defa görüme için gittik. Ancak Büyükehir Belediye Bakan ile randevu talebimiz her seferinde reddedildi. (Burada isim isim kimlerle görütüümüzü ve bize verilen cevaplar da paylamakta beis görmeyiz). Daha sonra ise taleplerimizin karlanmayacana dair sözlü olarak bize cevap verildi. Dilekçelerimizin resmi cevaplarn istememize ramen 25 Nisan 2019 tarihine kadar da bize dönülmü deildir. Biz de bu amaçla belediyenin yapmas gereken hizmetleri yapmamasndan dolay çkabilecek maduriyetlerin kamuoyu tarafndan da bilinmesi amacyla 24 Nisan 2019da basn açklamas düzenleyerek Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin bu olumsuz tavrn kamuoyuyla paylam olduk. Bu basn açklamasndan sonra halktan youn bir tepki alan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, az deitirerek sanki 24 Nisan 2019da dilekçe vermiiz gibi (ki bizim bavurumuz 22 gün önce 2 Nisandadr) 25 Nisan 2019 tarihinde belediyenin resmi sitesinden Mevlid Etkinlii Düzenleme Kurulunu suçlayan yazl bir basn açklamas yaynlamtr. denildi.

Akllara ziyan açklamada tarafmz suçlanm

Açklamada, Tüm bunlara ramen Yavuz hrsz ev sahibini bastrrm sözünü dorularcasna 25 Nisan 2019 tarihinde Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin sitesinden yapm olduu akllara ziyan açklamada tarafmz suçlanm, belediyenin etkinlikle ilgili olarak tüm hazrlklar yapt iddia edilerek tarafmz suçlanm ve sanki bu basn açklamasyla siyasi baz hedefler gözetiyormuuz gibi kamuoyu yanltmaya çallmtr. Bu, kabul edilemez bir durumdur. Söz konusu dilekçelerimizde irtibat telefonlarmz olmasna ramen Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin cevap olarak bize dönmeyip yazl olarak hem de olay çarptarak sunmas doru bulmuyoruz.

Belediyenin bu açklamasna ramen iyi niyetlerini göstermek amacyla Düzenleme Kurulu olarak Diyarbakr Büyükehir Belediyesine giderek bu konu hakknda görüme talebinde bulunulduu aktarlan açklamada, ancak bugün saat 14.30 itibariyle kendilerine resmi bir yaz ile dönülmeyip yarn (26 Nisan 2019) görüme için randevu verildii belirtildi.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin, bu konuda duyarl olmaya davet edilen açklamada, bundan sonraki aamalarda kamuoyunun tekrar bilgilendirilecei kaydedildi. Kurul, ayrca Diyarbakr Büyükehir Belediyesine yazm olduklar resmi dilekçeleri de paylat.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinden açklama

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi de Peygamber Sevdallar Vakfnn dünkü basn açklamasnn ardndan öyle bir yazl açklamada bulundu: Büyükehir Belediyemize 24 Nisan 2019 tarihli yazl bavuru ile ilgili olarak; Balar ilçemiz snrlar içerisinde bulunan Newroz Parknda tertip edilmek istenen Hazreti Peygamberi (S.A.V) Anlama ve Sünnetini Yaama konulu açk hava toplants hususu hakknda Büyükehir Belediyemize bavuruda bulunulmu. 28 Nisan 2019 Pazar günü 12:00-17:00 saatleri arasnda düzenlenecek olan açk hava toplantsna ilikin miting öncesi geli güzergahlarnda bulunan çöp konteynrlarnn kaldrlmas, çöp bidonlarnn boaltlarak çevrede bulunan ta, moloz vb. cisimlerin kaldrlmas, miting sonras kapatlan yollarn araç trafiine açlabilmesi için alan temizlii ve çevre düzenlemelerinin yaplmas, alan denetimi için zabtalarn görevlendirilmesi, tanr WClerin yerletirilmesi, toplu tanmada alternatif güzergahlarn belirlenerek ek otobüs seferlerinin düzenlenerek halkmzn madur edilmemesi için gereken düzenlemelerin ivedilikle yapld ve ilgili birimler tarafndan organize edilmesine ramen sosyal medya ve yerel basnda bunun çarptlarak, siyasi alg oluturulmaya çallmaktadr. Yaplan ve yaplacak çalmalara ramen bunlar yaplmam göstererek Büyükehir Belediyemiz karalanmak istenmektedir. Göreve baladmz andan itibaren ayrm yapmadan hizmet götürme anlaymz deklare ettiimiz ve bunu pratiimizde yansttmz halde kimi siyasi çevreler ideolojik bir tutum sergileyerek karalama kampanyas düzenlemilerdir. Bunu kabul etmek mümkün deildir.

Ana Sayfaya Git